FK ŽELJEZNIČAR

POKRENULI AKCIJU: Navijači Želje pomažu klubu sa 400.000 KM

ŽELE DA KLUB IZAĐE IZ KRIZE

Udruženje navijača FK Željezničar poziva sve Željovce širom svijeta da u narednom periodu pruže svesrdnu podršku Klubu u izlasku iz finansijske krize.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

- S obzirom da su kroz historiju navijači uvijek bili pokretačka snaga Kluba i ovaj put osjećamo potrebu da pokrenemo kampanje koje će našu prugu trasirati na put oporavka. Od danas, počinje naša kampanja kojom Klubu želimo osigurati 10.000 aktivnih članova, kao i kampanja rasprodaje stadiona za derbi utakmicu 21. kola Premijer lige BiH.

Grupa nikada u historiji postojanja nije bila u većem izazovu i iskušenju. Predstoji nam borba i mukotrpan rad da uradimo ono što najbolje znamo, a to je da mobilišemo naše ljude od Australije do Amerike preko Bosne i Hercegovine. Povjerenje ljudi koje smo stekli prilikom obilježavanja 100 godina FK Željezničar, daju nam legitimno pravo da prije svega pošaljemo poruku da ćemo ovu borbu istrajati, a nakon nje izaći jači. Zajedno, Klub i navijači. Ovdje želimo naglasiti da trenutne upravljačke strukture Kluba imaju našu podršku.

Članska kartica kluba osnovno je sredstvo identifikacije s Klubom. Naš cilj je da u narednih mjesec dana mobilišemo 10.000 članova da izvrše uplate članstva online ili dolaskom u prostorije Kluba. Na ovaj način Klubu možemo osigurati 200.000 KM koje mogu pružiti značajnu podršku trenutnom poslovanju Kluba. Ovom Kampanjom, kao navijači FK Željezničar, želimo dati primjer svima da samo odricanjem, radom i povjerenjem porodice možemo pobijediti sve poteškoće. Ova kampanja je nešto što smo trebali još davno započeti s ciljem identifikacije navijača sa Željom, ali i ova teška situacija je prilika da pokažemo da nikada nije kasno i da nam aktivno članstvo ostane praksa i narednih godina.

Druga Kampanja koju se obavezujemo organizovati jeste mobilizacija svih navijača FK Željezničar da unaprijed rasprodamo stadion za derbi utakmicu. Model kupovine ulaznica je već poznat, a to je kupovina 10.000 ulaznica po jedinstvenoj cijeni za svaku tribinu od 20 KM. To će klubu donijeti novih 200.000 KM, a vrijedi istaći da će gostujućim navijačima ulaz biti besplatan, jer pravimo presedan s visokom cijenom ulaznica prvenstveno radi nas samih te stoga nema potrebe da ispaštaju oni koji nisu dio naše priče, u ovom slučaju gradski rivali.

Vremena je malo, a novca puno koji treba napraviti. Naš Željo nije bio niti će biti za donacije. Naš Stadion je u ratnim godinama zapaljen i oronuo pa je ostao Naš. Nećemo dozvoliti da ga u miru i blagostanju izgubimo kao i svu imovinu koju neko želi da oduzme, proda, gradi i provodi svoje ideje. Nakon ovakvih akcija koje će odjeknuti u javnosti i pokazati šta smo spremni i sposobni za mjesec dana uraditi za Klub, nikome neće pasti na pamet da i dalje 'gura nos gdje mu nije mjesto'. Neće. Budite sigurni. Armija navijača našeg Kluba je moćnija od bilo čijih namjera i planova. Kao Grupa nismo, niti ćemo se miješati u strukture i upravljačka tijela. Ponovo je pred nama veliki ispit da vidimo koji su naši dometi, nas navijača, koji za sebe kažemo da volimo Želju. Red je da se i konkretno pređe sa riječi na djela.

Bez konkretnih ciljeva i zadataka, a samo sa pričom tipa 'treba ovo, treba ono', nigdje nećemo stići. Sigurni smo u uspjeh ove dvije kampanje navijača FK Željezničar jer da nismo ne bi ni imali, ovako za nekoga, možda i preambiciozne planove. Razlika između nemogućeg i mogućeg je odlučnost. Za nas poraz nije opcija. Uspjeh je umijeće ustrajnosti u teškim trenucima kada se drugi predaju i odustaju. Učlani se!", poručili su iz Udruženja navijača FK Željezniča.

VEZANE VIJESTI

PRESS KONFERENCIJA

Akrapović uoči Veleža: Teška su ekipa, taktički igraju ofanzivan nogomet!

SARAJEVO

Delegacija FK Željezničar odbila doći na sastanak koji organizuje Mirvić

ROĐENDAN KAPITENU

FK Željezničar čestitao rođendan Džeki, objavili zanimljive fotografije!

MOSTAR

Zrinjski slavio protiv Želje i gurnuo ih ka dnu!

PRESS

Bruno Akrapović pred Zrinjski: Imali smo mnogo razgovora

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori