INTERVJU

Nardin Mulahusejnović: Odličan je osjećaj igrati evropske utakmice!

PRIJE MJESEC DANA SRUŠILI SU SLAVNI TOTTENHAM

Bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i napadač slovenačke Mure Nardin Mulahusejnović govorio je za "BHFudbal.ba".

Na samom početku razgovora ovaj robusni napadač otkrio nam je kako se snašao u novom klubu s kojim je igrao grupnu fazu Konferencijske lige u kojoj su slavili protiv Tottenhama sa 2:1.

"Smatram da je dolazak u Muru pravi potez. Dobro sam se snašao i sve je uredu za sada. Odličan je osjećaj igrati evropske utakmice, to je za svakog igrača najveći poticaj u karijeri. Zaista, jedno nevjerovatno iskustvo i nadam se da ću u budućnosti odigrati ih što više", kazao nam je Mulahusejnović. 

Pošto je nastupao i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine željeli smo čuti iz prve lige konparaciju dvaju liga.

"Sigurno je da ima razlike među ligama, posebno u kvaliteti i infrastrukturi. Mogu reći da sam u Sloveniji dosta i napredovao, i nadam se da ću još ali stekao sam veliko iskustvo igrajući u Premijer ligi BiH."

Ciljevi Mure u ovoj sezoni te da li mogu ponoviti prošlogodišnji uspjeh?

"Naš glavni cilj je da ponovo izborimo i igramo u Evropi. Veliki uticaj na naše rezultate imalo je igranje u Evropi u prvom dijelu sezone, jer odigrali smo duplo više utakmica od ostalih ekipa u ligi. Težimo ka našem cilju i nadam se da ćemo ga i ostvariti", jasan je napadač Mure. 

23-godišnji Mulahusejnović iza sebe ima devet nastupa na mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Upitan je da li sanja debi u dresu seniorskog nacionalnog tima.

"Naravno da je to za svakog igrača najveći san. Imao sam tu čast da igram za mladu selekciju BiH, ali sigurno da bi u budućnosti želio obući dres 'A' reprezentacije. Na meni je da se trudim a nadam se da će to doći kao nagrada te da ću uspjeti usrećiti naše navijače te da skupa ostvarujemo uspjehe", kazao nam je za kraj razgovora, Nardin Mulahusejnović. 

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

Zrinjski doveo zvučno pojačanje

SLOVENIJA

Nardin Mulahusejnović zabio za vodstvo Kopera u Ljubljani

SLOVENIJA

Mulahusejnović: Sretan sam što sam ponovo u Kopru

TRANSFER VIJESTI

Bivši napadač Sarajeva ponovo se vratio u Koper

RUSIJA

ZVANIČNO: Bivši napadač Sarajeva skrasio se u Rusiji!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori