ISPALI IZ LIGE

Zvijezda 09 spremna na sve: Žele proširenje Premijer lige BiH

ODRŽALI SASTANAK

Ekipa Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišić odlukom Izvršnog odbora o prekidanju Premijer lige BiH preselila je u niži rang takmičenja.

Iz Zvijezde se neće pomiriti sa ovim, najavili su tužbu prema Savezu jer žele da se bore na zelenom terenu, teoretski su imali šanse da ostanu. Ipak, sada spremaju i novi potez, a to je slanje zahtjeva da se Premijer liga BiH od iduće sezone prošiti na 14 klubova.

"Prebačeni smo, a ne izbačeni jer se koferi izbacuju u smeće, ali mi smo ozbiljan klub i prebačeni smo u drugi rang takmičenja. Dišemo punim plućima, radimo dalje, rekao je član UO Zvijezde 09 Aleksandar Vuković, pa potom nastavio:

"Dobili smo odluku od NSBiH i podnijet ćemo prave mjere. Danas smo još sigurniji da je odluka neutemeljena. Mi je ne prihvatamo i smatramo da zaslužujemo premijerligaški status ili da nam se omogući da ga na terenu izborimo. Dobro smo sve sagledali i donijeli smo odluku da prvo probamo riješiti kod svoje kuće. Odluka je da se obratimo NSBiH, tražili smo sastanak i jučer smo ga održali u Sarajevu. Ubijeđen sam kako smo napravili korak ka našem cilju. Objasnili su nam razloge odluke, saslušali su naše razloge što smatramo da ne trebamo ispasti".

"Zvijezda 09 će se obratiti IO NSBiH sa zahtjevom za proširenje lige u narednoj sezoni na 14 klubova. Mi ćemo se svim sredstvima boriti za to. Mi smatramo da smo direktno oštećeni. Smatramo da se na taj način može spriječiti nepravda prema Zvijezdi 09, a da se ne ugroze drugi klubovi. Nismo željeli nikakve dogovore, politika, nas je zanimalo samo ono u našem dvorištu. Mi smo nezakonito preseljeni u drugi rang i gledat ćemo da se odluka preinači. Nakon ovoga se više nećemo oglašavati do odluke Izvršnog odbora", zaključio je Vuković.

VEZANE VIJESTI

KOŠEVO

Sarajevo preokretom do tri boda protiv Zvijezde!

UGLJEVIK

Trener Zvijezde 09: Volio bih da svaki klub ima podršku kao Željo!

22. KOLO

NOVI PORAZ NA STRANI: Zvijezda 09 bolja od Željezničara!

UGLJEVIK

Je li Sarajevo teško oštećeno u Ugljeviku?

UGLJEVIK

NOVI KIKS SARAJEVA: Hoće li ovo Rožman preživjeti?

PROMO

Ponuda koju ne smijete propustiti: U slučaju promašenog singla na meč Holandija-BiH, ulog vam se vraća!

NLB Banka Sarajevo obezbijedila pogodnosti za NLB Osnovni paket za mlade

NLB banka generalni sponzor Javnog dočeka Nove 2025. godine

Za vijek postojanja: Meridian podržao FK Drina Višegrad

AdmiralBet: Uzmi 10 KM Freebeta bez ograničenja i 100 besplatnih spinova za automatski keš!

MERIDIANBET: Isplati Depozitronom i zgrabi Samsung A55

U Zenici otvorena 57. Hifa Petrol poslovnica!

Započnite novu školsku godinu uz pogodnosti kartičnog plaćanja

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori