LEGENDARNI BAKA

Baka Slišković: Nikome nije drago gledati Velež u drugoj ligi!

NEKADAŠNJI IGRAČ HAJDUKA i VELEŽA

“Otkad sam otišao iz Željezničara ima 7-8 mjeseci, ništa. Korona je poremetila dosta toga, teško je naći posao'', rekao je za Sport Klub legendarni Baka Slišković.

Kaže jeko je isto i u inostranstvu:

''Pogotovo Bliski istok i Azija. U Europi je teže. Isti je broj klubova kao prije, a trenera je sve više. Uz to, dosta toga ovisi o vezama koje imaš, a ne toliko o stručnosti'', rekao je Baka. Govoreći o subotnjoj utakmici Hajduka i Veleža, rekao je kako je u Veležu potekao, ali i da je vezan i za Hajduk.

''U Splitu sam proveo pet krasnih godina. Najviše bih volio da završi neodlučeno, a da su svi zadovoljni! Tada bih i ja bio zadovoljan. Drago mi je da klubovi imaju korektne odnose. Jednima i drugima to će biti dobra provjera'', rekao je.

Podsjetio je kako je u Veležu bio gotovo devet godina, u Hajduku pet, potom kao igrač Hrvatskog dragovoljca često gostovao u Splitu, onda i bio trener Hajduka…

Naveo je kako uvijek kad dođe u Split, osjeti gostoprimstvo i privrženost navijača, ali i da su mu u Veležu zamjerili odlazak u Hajduk.

“Osjetilo se to u par navrata kad sam s Hajdukom gostovao u Mostaru. Naišao sam na negativnu energiju dijela navijača, ali sve je to prolazno i shvatljivo. Naravno da me je u početku smetalo, ali kasnije su se oni pomirili i navikli. Oni objektivniji navijači od početka su shvaćali moj izbor. Moji naknadni dolasci u Mostar prolazili su korektno“, rekao je.

Dodao je kako su ove godine ambicije Veleža mu bile dosta velike.

"Pogotovo jer je u Europi napravio lijep iskorak (op.a. izbacio je grčki AEK u 2. pretkolu Konferencijske lige). Nadao se nakon toga biti ozbiljan konkurent u domaćem prvenstvu, no nažalost balkanske navike i opuštanje doveli su do toga da ipak nije ostvario očekivane rezultate. S vremenom se stabilizirao i sad opet igra kvalitetno kao ljetos'', rekao je.

Na pitanje može li Velež u skoroj budućnosti postati pretendent na naslov,  Baka kaže kako su ambicije takve, ali to ovisi o financijama i pravim pojačanjima.

''Infrastruktura je napredovala, napravljen je lijep stadion s pomoćnim igralištem, radi se dobro i s djecom. Klub je reorganiziran na pravi način i vjerujem da će rasti iz godine u godinu. Nikome nije bilo drago vidjeti Velež u drugoj ligi jer tamo ne zaslužuje biti po imenu i tradiciji, ali mislim da polako dolazi na svoje'', rekao je. 

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

VELEŽ ODBIO SARAJEVO! Hoće li se iko odazvati?

MOSTAR

IZBACILI VELEŽA: Široki Brijeg u 1/2 finalu Kupa BiH!

NOVI KIKS SUDIJA

TUZLA CITY ŽESTOKO OŠTEĆENA: Poništen je čist gol protiv Veleža!

MOSTAR

SPEKTAKL U ČAPLJINI: Velež želi trijumf za play off!

KUP BIH

Nastavlja se kriza Veleža, Široki Brijeg savladao Rođene!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori