LJUDINA

Ibrahimović nije zaboravio nanu iz BiH: Evo šta joj šalje svake godine

NIJE ZABORAVIO RODNO SELO OCA

Švedski napadač i jedan od najboljih fudbalera u posljednje dvije decenije je sasvim sigurno Zlatan Ibrahimović, a porijeklom je iz BiH.

Popularni Ibra, nije zaboravio ljude u zemlji i ljude odakle je potekao…

Ekipa N1 bila je u Bijeljini, tačnije Hambar mahali, rodnom mjestu Zlatanovog oca Šefika. Međutim, Ibrahimovići ni danas nisu zaboravili svoje komšije iz Hambar mahale.

Porodičnu kuću Ibrahimovića, Šefik je prodao nakon rata u BiH, ali se i danas redovno vraća u rodni kraj, kako bi posjetio svoju prvu komšinicu Šuhretu Dautović.

Ona kaže da se dobro sjeća Zlatana koji je kao dijete dolazio sa Šefikom u posjetu i koji ih ni danas nije zaboravio.

- Meni tako svakog marta, pošalje para. Lijepo i eto. Ali da mi nikad ništa ne šalje i ne pošalje ja njega volim – kazala je Šuhreta Dautović, prva komšinica.

Legendarni Ibra se sjeti Nane Šuhrete

Utakmice Zlatana se redovno gledaju na televiziji u Hambar mahali, a Šuhretin sin Zekerijah najpopularniji je u naselju. On je vlasnik mnoštva dresova u kojima je Ibrahimović igrao velike utakmice. Zlatan preko oca Šefika stalno šalje sportsku opremu u Bijeljinu“.

- Da mu noge one budu zdrave i žive i on sav. Ali mene samo noge brinu. Sin gleda u jednoj, ja u drugoj sobi, sjedim i ne smijem da gledam, sve mislim udarit će ga ko god. Ne volim nijednog sudije, sve mu nepravilno sude. Ja se sekiram i onda neću da gledam – dodala je Šuhreta.

Komšinica Šuhra je neumorna i poziva nas da obiđemo lokalno mezarje gdje svaki dan čisti mezarja Zlatanovih nane i dede. Govori nam da je Šefik zbog toga posebno zahvalan i da ne može dočekati da im dođe u posjetu.

Nije dovoljno samo postizati golove da bi bili dobar igrač, treba biti i veliki čovjek kao što je Zlatan Ibrahimović, navodi se u prilogu N1 .

VEZANE VIJESTI

SERIA A

Milan Đurić glavom sjajno pogodio za Monzu protiv Napolija!

BANJA LUKA

Tegeltija opet provocira Bordo tim: 'Nismo baš Real Madrid, ali...'

ITALIJA

Milan Đurić pravi neočekivan transfer, napušta Veronu, ali ostaje u Italiji!

BANJA LUKA

KO ĆE BITI PREDSJEDNIK BORCA? Milan Tegeltija otkrio ime!

ITALIJA

ĐURIĆ SVE BOLJI I BOLJI: Danas ponovo pogodio za Veronu!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori