SELEKTOR BIH

IVAYLO PETEV: Nisam otjerao Miralema Pjanića iz reprezentacije!

GOVORIO ZA BUGARSKE MEDIJE

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev gostovao je na bugarskoj televiziji, gdje je istakao da nije otjerao Miralema Pjanića iz reprezentacije, te da su prethodne kvalifikacije stvar prošlosti.

Bugarski stručnjak je u superlativima govorio o Edinu Džeki i Miralemu Pjaniću.

- Džeko i Pjanić nisu razmažene zvijezde, naši su važni igrači, znate kakve su njihove kvalitete, fasciniran sam njihovim radom. Vrhunski su profesionalci, pomažu mnogo našim igračima na terenu i van njega. Imamo 12-13 mladih igrača koji imaju po 21 godinu i koji su budućnost reprezentacije. Džeko i Pjanić mi pomažu u radu u reprezentaciji, oni su vrhunske osobe - rekao je Petev.

Istakao je da nije otjerao Pjanića iz reprezentacije.

- Ne, to jednostavno nije istina. Nisam ga otjerao. To nije tačno, to je neistina. Ljudi se bave žutom štampom, to prodaje novine. Mi smo na Balkanu i imamo mnogo sličnosti jedni s drugima, to su normalne stvari - dodao je selektor za Blic TV, a prenosi Faktor.ba.

Prošle kvalifikacije smatra neuspjehom, smatra da je povreda Edina Džeke poremetila reprezentaciju.

- Prošle kvalifikacije su stvar prošlosti, bilo je mnogo pozitivnih stvari, ali na početku sam rekao igračima i svima da znam ko sam i šta sam, te da ću raditi najbolje što mogu za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. I to sam i uradio.

Nismo otišli na Mundijal zbog utakmice protiv Finske koja bi nas odvela u Katar. Napravili smo dječije individualne greške i izgubili. Poništili smo dobre utakmice koje smo imali do tada, no napredovaćemo i ispravićemo greške koje smo napravili.

Poremetila nas je i povreda Edina Džeke, znate šta on znači za nas. Da je Džeko bio na terenu, sve bi bilo drugačije. Nema potrebe da tugujemo, idemo nastaviti raditi.

Prokomentarisao je i i dodjelu Zlatne lopte 2021. godine koja je po mnogima nezasluženo pripala Lionelu Messiju.

- Na prvo mjesto stavljam Lewandowskog. Ovo je bila njegova godina, ne samo zato što je popravio rekord Gerda Mullera. Poljak je zaslužio trofej. Na drugom i trećem mjestu su poznata imena Lionel Messi i Cristiano Ronaldo - zaključio je Bugarin.

VEZANE VIJESTI

BIVŠI SELEKTOR

Ivaylo Petev još jednom pokazao koliko mu znači BiH!

ENGLESKA

Ahmedhodžić o Petevu: Taman složio ekipu i smijeniše ga

NOVINARKA DAZN-A

Atraktivna novinarka umalo ostala bez posla zbog Pjanića!

RUMUNIJA

NAMA NIJE VALJAO: Ivaylo Petev ima novi klub!

BUGARSKA

Navijači BiH plaču za njim a on već dobio otkaz u Bugarskoj

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori