MODERNIZACIJA KOŠEVA

Do kraja sedmice bit će ugrađeni čitači karata na stadion Koševo

RADOVI SE PRIVODE KRAJU

Radovi na postavljanju opreme za kontrolu pristupa gledalaca na stadionu“Asim Ferhatović Hase“ (sa čitačima i barijerama) će biti završeni do petka, 12. juna 2020. godine, a u okviru nastavka realizacije projekta modernizacije stadiona, navode iz Općine Centar.

Nakon provedene tenderske procedure, za izvođača radova odabrana je firma Klaus Lehmann GmbH d.o.o. Gračanica. Vrijednost projekta je 385.975,98 KM.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je Odlukom izvršnog odbora iz UEFA fonda Lige nacija osigurao 100.000 eura za pomenutu namjenu, a Općina Centar je u budžetu za tu namjenu izdvojila 200.000 KM.

U skladu sa zahtjevima i instrukcijama UEFA-e na stadionu je potrebno instalirati opremu za elektronsku kontrolu pristupa ulazima, servere za štampu i kontrolu karata, izvršiti montažu mehaničkih brojača za prolaz, te brojanje karata i posjetilaca na svim ulazima na stadion. Sa završetkom tih radova bit će ispunjen još jedan od kriterija koje propisuju FIFA i UEFA za održavanje međunarodnih utakmica.

Sabina Špago, direktorica „Centra za sport i rekreaciju“, javne ustanove koja upravlja stadionom, navela je da će pomenuti radovi biti okončani do petka.

-Na 24 ulaza na stadion postavljena je oprema za kontrolu pristupa gledalaca. Koristim priliku da podsjetim da je Općina Centar raspisala javni poziv za izvođenje radova na zamjeni trave i ugradnji grijača, uređenju radne zone za medije, radne zone za fotoreportere, a procijenjena vrijednost nabavke je 1,62 miliona KM bez PDV-a. Sa okončanjem svih navedenih radova stadion će ispunjavati uslove koje propisuju FIFA i UEFA za odigravanje međunarodnih utakmica treće kategorije, istakla je Špago.

VEZANE VIJESTI

LOŠE SUĐENJE

Mirza Kazlagić stadion Koševo napustio pod policijskom pratnjom!

KOŠEVO

REMI NA KOŠEVU: Prednost Borca se istopila na pet bodova!

ZABRANIO MUP KS

Navijači Borca ne mogu na Koševo, saopštenjem reagovao i Bordo klub!

GRBAVICA

DERBI PREPUN TENZIJA: Željo do boda s igračem manje!

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori