ZADNJE KOLO

SHOW U MOSTARU: Zrinjski sa šest golova ispratio Trebinjce!

ODLIČNA PARTIJA PLEMIĆA

Zrinjski je u posljednjoj utakmici jesenskog dijela svladao Leotar s 6:2 i prije nego Tuzla City odigra svoju utakmicu imat će velikih 13 bodova prednosti. 

Zrinjski je mogao povesti već u 14. minuti kada je Igor Savić topovskim udarcem uzdrmao gredu. Ipak, dvije minute kasnije domaći dolaze do prednosti. Izrovan i klizav teren možda je pomogao domaćinu, jer je Igor Ateljević proklizao i pokosio Dragana Juranovića, a sudac Deljković pokazao je na bijelu točku. Jedanaesterac je u pogodak pretvorio Nemanja Bilbija, za svoj 17. gol u sezoni i pogodak u čak devetoj utakmici zaredom. 

Petnaestak minuta kasnije i pobjednik je bio odlučen. Juranovićev šut vratar Vukanović odbio je na nogu Ivana Jukića koji je postigao prvijenac za mostarski sastav. Plemići nisu stali ni početkom drugog dijela, Nemanja Bilbija asistirao je Saviću, a ovaj pogodio za velikih 3:0. U 62. minuti priliku je dobio i Danilo Šipovac kojemu je trebalo šest minuta za svoj prvijenac. Amer Bekić ga je proigrao dugom loptom, a Šipovac je zaobišao vratara i pogodio za 4:0. 

U zadnjih deset minuta utakmica najbolja obrana lige dvaput je kapitulirala, pa je Leotar postigao dva gola, jedan preko Miloša Aćimovića, kojemu je asistirao Asim Zec, a drugi preko Zeca iz jedanaesterca.

Neočekivanu golijadu zaključio je Šipovac, inače bivši igrač Leotara, za konačnih 6:2. Ovom pobjedom Zrinjski je srušio svoj klupski rekord iz sezone 2013/2014. i sada ima devet uzastopnih pobjeda, a niz može potrajati i na proljeće, jer momčad Sergeja Jakirovića drugi dio otvara utakmicama kod Rudara i protiv Radnika. Uz to, srušen je i drugi rekord, jer nijedan premijerligaš dosad nije na zimsku stanku otišao s 48 bodova. 

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

Zrinjski slavio protiv Želje i gurnuo ih ka dnu!

ZRINJSKI SIGURAN

ZRINJSKI U POLUFINALU: Plemići bolji od Jedinstva iz Bihaća!

KUP

Sarajevo i Borac na Koševu, Zrinjski ovjerava prolaz

MOSTAR

BORAC SLAVIO U MOSTARU: Banjalučani na +12!

TREBINJE

Leotar doveo veliko pojačanje iz Rijeke!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori