BARCELONA

Xavi prvog dana uručio otkaz i postavio 10 strogih pravila

ODMAH SE BACIO NA POSAO

Xavi Hernandes vratio je euforiju na "Camp nou".

Legendarni kapiten vratio se nakon šest godina, ovaj put kao trener i pred njim je najteži zadatak od svih koje je imao u Barci. 

Xavi je novu ulogu dočekao i više nego spremno, odmah je reagovao i danas je naredio da se "zahvali" na saradnji glavnim fizioterapeutu. 

Barcelona ima ubjedljivo najviše povreda mišića ove godine, a vjerovali ili ne, od početka samo ove sezone čak 15 igrača je povredilo mišić. 

Xavi je zbog toga poručio da Huanho Brau više neće biti glavni i odgovorni fizioterapeut, zadužen za oporavak i rehabilitaciju igrača, a na upravi je da odluči da li će mu dodijeliti neku drugu funkciju.

On neće biti jedini koji će otići, pošto Xavi insistira i na smjeni šefa ljekarskog tima, jer po svaku cijenu želi da vrati Rikarda Prunu, koji je dvije decenije bio na toj poziciji do 2020. godine. 

To nije kraj vijestima koje mogu da raduju navijače Barce, jer je Xavi spremio 10 ključnih promjena koje stupaju na snagu odmah. 

1. Igrači će od sada 24/7 živjeti živote profesionalnih sportista. S tim u vezi će doručkovati i ručati u klupskom trening kompleksu i imaće specijalno izrađene jelovnike.

2. Radiće na motivaciji cijele ekipe. Namjera je da ponovo uspostavi grupne aktivnosti kako bi se ojačao timski duh i moral ekipe.

3. Upotrebom modernih tehnologija će detaljno pratiti napredak svakog pojedinca, ali i utvrđivati nedostatke u njihovoj igri i fizičkoj spremi. Xavi želi da ima potpunu kontrolu.

4. Analiziraće dostupne podatke o svakom fudbaleru kako bi od njih krenuli s radom na napretku i poboljšanju individualnih kvaliteta svakog igrača.

5. Treninzi će postati intenzivniji. Pri tome neće mijenjati broj treninga na nedeljnom nivou, već će vježbe koje se izvode biti znatno zahtijevnije.

6. Rad na fizičkoj spremi. Igrači će na terenu raditi vježbe snage i izdržljivosti, ali će ujedno biti i povećan broj treninga u teretani.

7. Aktivno će raditi na prevenciji povreda. Pored specijalno dizajniranih jelovnika za svakog pojedinačnog igrača, biće uključene i posebne vježbe i postupci s ciljem prevencije povreda.

8. Fokus će biti stavljen na formaciju 4-3-3, koju Xavi preferira. Po potrebi će se formacija mijenjati u 3-4-3, sve s ciljem da vrati napadački fudbal i visok presing.

9. Krilni fudbaleri će imati znatno veću odgovornost. Oni će biti zaduženi za "širenje" igre i proboje po stranama, kako bekovi ne bi imali taj zadatak kao do sada.

10. Pored činjenice da bi Xavi želio da dobije još jednog krilnog napadača u januaru, on će se posebno posvetiti Osmanu Dembeleu u čiji potencijal ima ogromno povjerenje.

VEZANE VIJESTI

BRAZIL

Daniel Alves osuđen na 4,5 godine zatvora

ŠPANIJA

Barcelona želi švedsko čudo od djeteta. Pogledajte njegove poteze

SUPER LIGA

Samo su Real Madrid i Barcelona za Super ligu, ostali velikani rekli NE!

VELIKI TALENAT

Jučer trenirao sa prvim timom Barce, a ima pravo nastupa za BiH!

LIGA PRVAKA

BRAVO ZA PELJTU: Vrhunski sudio meč Barceloni!

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori