ELMIR PILAV

Direktor sektora za sport N/FS BiH: Kamp u Zenici ima sve uslove

U ZENICI IMAJU SVI NEOPHODNI USLOVI ZA RAD

Već sada je evidentno da je pandemija COVID-19 uticala na sve oblasti pa tako i na sport.

U situaciji kada je rukovodstvo Saveza donijelo odluku o prekidu takmičarske sezone u našoj zemlji, postavlja se opravdano pitanje imali smisla organizovati kampove za mlađe kategorije i uopšte bilo kakva reprezentativna okupljanja.

Direktor sektora za sport NS/FS BiH Elmir Pilav smatra da je fudbal uvijek nudio rješenja pa tako i sada Savez pokušava biti pozitivan primjer kako da se polako i oprezno naši mladi reprezentativci vrate u trenažni proces.

„Moram naglasiti da smo dugo razmišljali kada je najbolje vrijeme za organizovanje kampova, nakon što su nadležne institucije ukinule određene restriktivne mjere koje su bile na snazi tokom pandemije. Imajući u vidu da nam je zdravlje igrača primarni cilj, nakon niza analiza te nekoliko sastanka sa selektorima naših selekcija, konstatovali smo da u Kampu u Zenici možemo stvoriti sve neophodne uslove za nesmetan rad igrača u skladu sa zdravstveno-epidemiološkim procedurama. Dozvole za trenažni proces postoje na teritoriji cijele BiH, tako da sa te strane nemamo smetnji. Komitet za sportsku medicinu je u saradnji sa medicinskim osobljem naših reprezentacija izradio plan potrebnih mjera i procedura tokom boravka u TC Zenica, a sve u cilju smanjenja rizika od eventualne zaraze. Kampovi trebaju da pruže selektorima uvid u trenutnu formu igrača, ponovo će se obaviti i određena testiranja, te na ovaj način postepeno ulazimo u pripreme za takmičarske utakmice i turnire koji nas očekuju na jesen.“

Prvo okupljanje neke od reprezentativnih selekcija zakazano je za narednu sedmicu a do tada će se u Trening centru NS/FS BiH u Zenici izvršiti sve pripreme u skladu sa preporukama nadležnih ministarstava koje se odnose na početak trenažnog procesa sportista.

NS/FS BiH će i dalje pažljivo pratiti epidemiološku situaciju u vezi korona virusa u našoj zemlji, sprovoditi redovne sanitarno higijenske mjere u Trening centru Zenica i pravovremeno reagovati na svaku eventualnu promjenu stanja u vezi COVID -19 .

VEZANE VIJESTI

ŠPANIJA

Pilav delegiran za utakmicu Barcelona – Napoli!

PROMO

ZIMA ZVANIČNO STIGLA: Jeste li zamijenili gume?

ZENICA

Iduće sedmice zimski kamp za U-15 reprezentativce BiH!

ZENICA

TRENIRAO I DŽEKO: Zmajevi odradili još jedan trening

ZENICA

NEMA ODMORA: Počele pripreme za meč sa Slovacima!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori