ELMIR PILAV

Direktor sektora za sport N/FS BiH: Kamp u Zenici ima sve uslove

U ZENICI IMAJU SVI NEOPHODNI USLOVI ZA RAD

Već sada je evidentno da je pandemija COVID-19 uticala na sve oblasti pa tako i na sport.

U situaciji kada je rukovodstvo Saveza donijelo odluku o prekidu takmičarske sezone u našoj zemlji, postavlja se opravdano pitanje imali smisla organizovati kampove za mlađe kategorije i uopšte bilo kakva reprezentativna okupljanja.

Direktor sektora za sport NS/FS BiH Elmir Pilav smatra da je fudbal uvijek nudio rješenja pa tako i sada Savez pokušava biti pozitivan primjer kako da se polako i oprezno naši mladi reprezentativci vrate u trenažni proces.

„Moram naglasiti da smo dugo razmišljali kada je najbolje vrijeme za organizovanje kampova, nakon što su nadležne institucije ukinule određene restriktivne mjere koje su bile na snazi tokom pandemije. Imajući u vidu da nam je zdravlje igrača primarni cilj, nakon niza analiza te nekoliko sastanka sa selektorima naših selekcija, konstatovali smo da u Kampu u Zenici možemo stvoriti sve neophodne uslove za nesmetan rad igrača u skladu sa zdravstveno-epidemiološkim procedurama. Dozvole za trenažni proces postoje na teritoriji cijele BiH, tako da sa te strane nemamo smetnji. Komitet za sportsku medicinu je u saradnji sa medicinskim osobljem naših reprezentacija izradio plan potrebnih mjera i procedura tokom boravka u TC Zenica, a sve u cilju smanjenja rizika od eventualne zaraze. Kampovi trebaju da pruže selektorima uvid u trenutnu formu igrača, ponovo će se obaviti i određena testiranja, te na ovaj način postepeno ulazimo u pripreme za takmičarske utakmice i turnire koji nas očekuju na jesen.“

Prvo okupljanje neke od reprezentativnih selekcija zakazano je za narednu sedmicu a do tada će se u Trening centru NS/FS BiH u Zenici izvršiti sve pripreme u skladu sa preporukama nadležnih ministarstava koje se odnose na početak trenažnog procesa sportista.

NS/FS BiH će i dalje pažljivo pratiti epidemiološku situaciju u vezi korona virusa u našoj zemlji, sprovoditi redovne sanitarno higijenske mjere u Trening centru Zenica i pravovremeno reagovati na svaku eventualnu promjenu stanja u vezi COVID -19 .

VEZANE VIJESTI

ZENICA

Počinje sudski spor po tužbi NK Čelik protiv Grada Zenica

NAVIJAČI LJUTI

FINSKI SAVEZ STRAHUJE OD RATA: Pozvali navijače da ne dolaze u BiH?!

NAVIJAČI

LJUTI KRAJIŠNICI spremni za Zenicu: Dva autobusa kreću iz Ljubljane

U21 SELEKCIJA BIH

Mladi Zmajevi u Zenici započeli pripreme za Italiju i Luksemburg

VIŠE IZ KATEGORIJE

TRENING KAMP

IGRAČI PREZADOVOLJNI: Završen kamp u Zenici za najbolje bh. kadete!...

KADETI

ŠABIĆ ZNA IZABRATI: Brajković pozvan u kadetsku reprezentaciju BiH!...

U16 SELEKCIJA BIH

Adriano Rizvić pozvan u kadetsku reprezentaciju BiH!...

IVICA BARBARIĆ

SELEKTOR U19 REPREZENTACIJE BIH: Grupa je izuzetno jaka...

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori