INTERVJU ZA BHFUDBAL.BA

Spasojević: Ispravna odluka o prekidu lige, pauza je bila preduga

SFK SARAJEVO 2000 PRVAK ŽENSKE LIGE

Kako je N/FS BiH donio odluku o prekidu Premijer lige BiH za muškarce, ista odluka je donesena i za ženski fudbal u BiH.

Prvak za sezonu 2019/20 proglašen je SFK Sarajevo 2000. Oni su imali čak 11 bodova više od drugoplasirane ekipe ŽF/NK Emina i može se reći da su i više nego zasluženo prvaci ženske Premijer lige BiH.

Povodom toga kontaktirali smo igračicu SFK Sarajevo 2000, Dajanu Spasojević koja nije krila oduševljenje novom titulom praka BiH.

"Moje mišljenje je da je donesena ispravna odluka prekidom prvenstva jer je bilo preduga pauza. Najbolji primjer je muška Bundesliga gdje je u nekoliko utakmica više od 10 igrača se povrijedilo. Mislim da je ovo ispravna oduka Saveza. Ja sam jako sretna što smo osvojili još jednu titulu. Mislim da je to i više nego zasluženo jer smo  bili bez i jednog poraza. Od 11 utakmica imamo svih 11 pobjeda i 18. titula je i Ginusov rekord." - govori Dajana.

Kako ste vi proveli proteklih nekoliko mjeseci?

"Protekla dva mjeseca sam provela u aktivnom odmoru, što znači da sam održavala formu po klupskom planu i programu i uz online treninge sa ekipom."

Kakve su vaše klupske ambicije?

"Pa što se tiče klupskih ambicija, u skorijoj budućnosti naravno da bih željela igrati u inostranstvu. Kvalitet naše lige ne dozvoljava jednak napredak kao u nekim inostranim zemljama."

Vi igrate i za žensku reprezentaciju BiH. Koliko Vam znače nastupi za državni tim?

"Mislim da reprezentativni nastup svakom sportisti daje poseban osjećaj. Velika je čast i privilegija predstavljati svoju zemlju. Pogotovo sada kada odlično igramo kvalifikacije gdje smo u 7 utakmica ostvarili 15 bodova, izgubivši samo od Danske i Italije. Pred nama su još 3 kvalifikacione utakmice, gdje ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat."

Poznato je da volite igrati PES. Nedavno ste igrali i na turniru "Stay ay home". U prvom kolu ste igrali protiv Igora Zečevića, reprezentativca BiH u PES-u. Generalno, koliko često igrate PES, šta Vam on predstavlja?

"Da, volim igrati ali ne tako često, jer mi obaveze to baš i ne dozvoljavaju ali u vrijeme pandemije COVID 19 bilo je puno više vremena za PES. Što se tiče turnira "Stay at home" uzela sam učešće da podržim kampanju koja se vodila u danima pandemije COVID 19 "OSTANI KOD KUĆE", a samim tim mi se ukazala prilika da igram PES-a sa jednim od najboljih igrača u regiji Igorom Zečevićem."

Za kraj, da li je dovoljno zastupljen ženski fudbal u medijima i neka vaša poruka za sve mlade djevojke koje možda razmišljaju da krenu trenirati fudbal?

"Mislim da ima još prostora za promociju ženskog fudbala, obzirom na rezultate koji se postižu. Svi koji vole i imaju želju da se bave fudbalom se trebaju priključiti. Prvenstveno jer treba da teže ka svojim snovima i da rade što vole, a drugo jer fudbal, kao i svaki drugi sport, nosi socijalnu komponentu, zdrav život, putovanja, a i u velikoj je ekspanziji tako da se može i u ekonomskom smislu dovoljno zaraditi za normalan život. Naravno da to nije ni blizu muškog fudbala, ali u odnosu na ranije, ženski fudbal je oživio i u tome smislu."

VEZANE VIJESTI

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori