1/8 FINALA

FESTIVAL GOLOVA: Tuzla City bolja od Željezničara na Grbavici!

(Foto: fkž)

Fudbaleri Željezničara su u okviru 1/8 finala Kupa BiH poraženi od Tuzle City sa 4:2.

Tuzla City je povela u petoj minuti. Mišić je snažno šutirao, pogodio prečku, a odbijenu loptu u mrežu pospremio Džafić. Samo dvije minute poslije bilo je 0:2. Mehidić je ubacio, a Mišić zakucao loptu u mrežu. 

U 13. minuti još jedna dobra šansa za Tuzlu, nakon ubačaja sa strane sa peterca Mehanović šutira pored gola. Željo do gola dolazi u 20. minuti. Muftić je ispucao loptu, Bojo se sjajno ubacio i izašao pred gol Tuzle i rutinski pogodio. Zdunić ubacuje u 24. minuti, Juričić šutira preko gola.

Crnčević šutira sa distance u 26. minuti, Brajlović brani. Mekić sjajno šutira u 30. minuti, lopta pogađa spoljni dio mreže. Tuzla City u 33. minuti ponovo dolazi do dva gola prednosti. Džafić je šutirao, Muftić odbio, a Mehanović pospremio loptu u mrežu.

Crnčević u 36. minuti šutira preko gola. Džafić izlazi pred naš gol u 38. minuti, Muftić odlično brani. Željo je tražio penal pred kraj prvog dijela nakon što je Zdunić oboren, ali se Sabrija Topalović nije oglašavao. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:3.

U 47. minuti Zec krade loptu Morrisu, ovaj ga ruši kao posljednji igrač, ali je Topalović pokazao samo žuti karton. U 50. minuti bilo je 1:4. Mehidić je ubacio, a Mišić ponovo pogodio gol.

Željezničar do drugog gola dolazi u 55. minuti. Zec je gurnuo za Boju koji ponovo precizno matira golmana Tuzle. Zec opasno iskosa šutira u 58. minuti, lopta ide malo pored gola. Zec sjajno gura Boju u 61. minuti, ali današnji strijelac ovaj put šutira pored gola.

Muftić je sjajno odbranio udarac Džafića u 77. minuti. Mujezinović snažno šutira u 88. minuti, Brajlović brani.

VEZANE VIJESTI

GRBAVICA

Galić heroj navijača Plavih: Skinuo je parolu Hordi zla

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

VJEČITI DERBI

DANAS JE NA RASPOREDU 152. VJEČITI DERBI: Željo ili Sarajevo?

VJEČITI DERBI

Ništa od zajedničkog pressa, predstavnici FK Sarajevo otkazali!

POBJEDA ŽELJEZNIČARA

PRVI BODOVI NA STRANI: Željezničar pobijedio Slogu!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori