ZAOSTALO KOLO

REMI U BANJOJ LUCI: Borac i Tuzla City podijelili bodove!

KVALITETAN MEČ U BANJOJ LUCI

U zaostaloj utakmici 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipe Borca i Tuzla Cityja su podijelili bodove odigravši 1:1 na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. 

Iako je domaćin dobro otvorio utakmicu i prijetio preko Envera Kulašina, a potom i Stojana Vranješa i Aleksandra Vojnovića, mreža Tuzlaka se nije zatresla u prvih 45 minuta. Izabranici trenera Husrefa Musemića su u prvom poluvremenu imali jednu priliku kada je šutirao Ajdin Nukić, a lopta nakon odbijanja od blok pogodila prečku.

Međutim, u drugom poluvremenu gosti bolje otvaraju poluvrijeme i već na startu drugog dijela dolaze do pogotka. Mirzad Mehanović je šutirao i pogodio stativu, a odbitak je spremno dočekao Sulejman Krpić. Vodstvo gostiju je trajalo deset minuta, a onda je Stojan Vranješ pogodio sa penala.

Jedanaestercu je prethodio prekršaj Mustafe Šukilovića nad Jovom Lukićem, a Vranješ je bio siguran egzekutor najstrožije kazne. To je kapitenu Borca bio jubilarni 50. gol u Premijer ligi za banjalučki tim. 

Ovim remijem Tuzla je ostala na 2. mjestu sa 27 bodova, dok je Borac na 5. poziciji sa osam bodova manje. Interesantno da će se ove dvije ekipe ponovo sastati za četiri dana u okviru 14. kola, a domaćin će biti Tuzla City.

VEZANE VIJESTI

KOŠEVO

REMI NA KOŠEVU: Prednost Borca se istopila na pet bodova!

ZABRANIO MUP KS

Navijači Borca ne mogu na Koševo, saopštenjem reagovao i Bordo klub!

OBAVLJNEN ŽRIJEB

Zrinjski domaćin u prvoj finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine!

BANJA LUKA

Borac se plasirao u finale Kupa BiH

WWIN LIGA BIH

Nastavlja se WWin liga BiH: Derbi igraju Borac i Sloga u Banja Luci!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori