KVALIFIKACIJE ZA EP

BROJALE DO 13: Juniorska ženska selekcija BiH deklasirala Armeniju!

(Foto: nsbih)

Ženska U-19 reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas na stadionu „Bijeli brijeg“ u Mostaru sa ubjedljivih 13:0 pobijedila odgovarajuću selekciju Armenije u susretu prvog kola grupe B6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022.

Bh. tim do prednosti dolazi već u 6' kad Almasa Pandžić uspjeva direktno iz kornera sa desne strane da pogodi mrežu. Samo dvije minute poslije Vanessa Šabanović udvostručuje prednost na asistenciju Marije Ane Milinković.

Izabranice Dragana Jevtića nisu posustajale i preko Maje Jelčić već u 11' stižu do ubjedljivih 3:0, a Milinković upisuje drugu asistenciju.

Marija Ana Milinković se u 15' i sama upisuje u listu strijelaca odličnim šutem sa distance, a u 23' postiže peti gol za Bosnu i Hercegovinu. Na 6:0 povisila je Jelčić u 24'. Do kraja prvog poluvremena bh. tim je postigao još dva gola preko Šabanović u 30' i Jelčić u 35'.

Još 5 golova su reprezentativke BiH postigle u drugom poluvremenu. Dva puta su se u listu strijelaca upisale Sidney Japić (47' i 90'+3) i Elma Huremović (60' i 78'), a jedan gol je postigla Elma Husić u 54' iz jedanaesterca.

U drugom susretu grupe Crna Gora je u Širokom Brijegu pobijedila Estoniju sa 2:0.

Drugo kolo na programu je 25. oktobra u 14:30 sati. Bosna i Hercegovina će se na „Pecari“ u Širokom Brijegu sastati sa Estonijom, dok će u Mostaru biti odigran meč Crna Gora-Armenija.

Bosna i Hercegovina-Armenija 13:0 (8:0)

Stadion: Bijeli brijeg, Mostar

Sutkinja: Alexandra Ponomareva (Rusija)

Pomoćne sutkinje: Ekaterina Chernova (Rusija), Ieva Ramanauskiene (Litvanija)

4. sutkinja: Rasa Grigonė (Litvanija)

Golovi: 1:0 Pandžić (6'), 2:0 Šabanović (8'), 3:0 Jelčić (11'), 4:0 Milinković (15'), 5:0 Milinković (23'), 6:0 Jelčić (24'), 7:0 Šabanović (30'), 8:0 Jelčić (35'), 9:0 Japić (47'), 10:0 Husić (54' penal), 11:0 Huremović (60'), 12:0 Huremović (78'), 13:0 Japić (90'+3)

Žuti kartoni: Smajić (BiH)

Bosna i Hercegovina: Josipa Radoš, Ines Husić, Sajra Handžić, Naida Haračić, Sidney Japić, Marija Ana Milinković (60. Magdalena Brtan), Elvira Hasanović (62. Ana Buhač), Elma Smajić (46. Azra Mašinović), Maja Jelčić (46. Elma Huremović), Vanessa Šabanović, Almasa Pandžić (46. Lamija Duvnjak). Selektor: Dragan Jevtić

Armenija: Yana Harutyunyan, Manik Sargsyan, Zabelle Anahid Hamparian, Siana Ispiryan (25. Naira Katikyan), Emmi Sargsyan (88. Amalya Nazaryan), Tvene Derderian (70. Liana Simonyan), Svetlana Hambardzumyan (88. Astghik Avanesyan), Susanna Badalyan, Karine Yeghyan, Marine Sahakyan, Mariam Karapetyan. Selektorka: Liana Hayrapetyan

VEZANE VIJESTI

TALGAR

Bh. djevojčice slavile protiv Kazahstana!

ZENICA

Težak poraz bh. dama od Švedske

ZENICA

Spisak igračica BiH za dvomeč sa Švedskom

NYON

KUGLICE SU REKLE SVOJE: Zmajice saznale protivnika!

ZENICA

KORAK OD SNA: Zmajice bolje od Bjelorusije

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori