ZMAJEVI

Zmajevi ako prođu u baraž tamo ih možda čeka Srbija i Hrvatska

BARAŽ ZA SVJETSKO PRVENSTVO

Zmajeve do baraža za Svjetsko prvenstvo dijele još dvije utakmice.

Sa dvije pobjede smo sigurno u baražu, a u nekim kombinacijama i sa 4 boda.

Drugoplasirani iz svake grupe ide u dodatne kvalifikacije, koje su drukčije od svih dosadašnjih kvalifikacija za SP. Baš kao što je bio slučaj s Eurom, uvođenje Lige nacija utječe i na ove kvalifikacije. Tako će se za preostala mjesta u Kataru boriti sve drugoplasirane reprezentacije iz kvalifikacija, među kojima će nadamo se biti Zmajevi, te dvije reprezentacije koje su u Ligi nacija osvojile grupu, a u kvalifikacijama za SP nisu bile među prve dvije reprezentacije u grupu.

Tih 12 reprezentacija (deset iz kvalifikacija + dva pobjednika skupina iz Lige nacija) bit će podijeljeno u nositelje i nenositelje. Šest najboljih drugoplasiranih reprezentacija bit će nositelji, a preostale četiri i dvije iz Lige nacije nenositelji. Reprezentacije koje u baraž uđu iz Lige nacija nikako ne mogu biti nositelji.

Te reprezentacije bit će podijeljene u tri miniturnira, kao što je bio slučaj i u dodatnim kvalifikacijama za Euro, odnosno na svakom će biti četiri momčadi. One će ždrijebom, koji će biti održan krajem 11. ili 12. mjeseca ove godine, biti podijeljene u dva polufinala koja će se igrati na jednu utakmicu. Pobjednici polufinala igrat će u finalu i pobjednik svakog od ta tri miniturnira kvalificirat će se u Katar.

Polufinala su na rasporedu 24. i 25. marta, a finala 28. i 29. marta sljedeće godine. Nositelji imaju prednost domaćeg terena u polufinalima, a ždrijebom će biti određeno koji polufinalni par će biti domaćin finala. 

Ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva održat će se u aprilu sljedeće godine, a SP počinje 21. oktobra i trajat će do 18. decembra. Prva reprezentacija koja se plasirala na SP uz domaćina Katar je Njemačka.

Kako se kvalifikacije približavaju kraću, Zmajevi za potencijlne protivnike u baražu mogu dobiti i prve komšije, odnosno Hrvatsku i Srbiju. 

Narednog mjeseca bit će sve poznato, kada se odigraju i preostale dvije utakmice.

VEZANE VIJESTI

SARAJEVO

Savo Milošević više nije selektor fudbalske reprezentacije BiH!

ZMAJEVI

BUM IZ SAVEZA: Sergej Barbarez preuzima Zmajeve?!

WWIN LIGA BIH

Nastavlja se WWin liga BiH: Derbi igraju Borac i Sloga u Banja Luci!

POBJEDA ŽELJEZNIČARA

PRVI BODOVI NA STRANI: Željezničar pobijedio Slogu!

UŽIVO

FURIOZNI ŽELJO: Sulejman Krpić udvostručio vodstvo!

PROMO

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori