TRENER ZRINJSKOG

SERGEJ JAKIROVIĆ PORUČIO: Premijer liga je bolja od slovenske!

JAKIROVIĆ U RAZGOVORU ZA BHFUDBAL.BA

Nekadašnji trener Sesveta, Gorice i Maribora a sadašnji strateg Zrinjskog Sergej Jakirović trenutno uživa veliku popularnost u Mostaru nakon odličnog starta sa Plemićima.

Nakon dvanaest odigranih kola m:Tel Premijer lige BiH mostarska ekipa zauzima čelnu poziciju sa 27 bodova i gol razlikom 22:4. Pitali smo trenera Jakirovića za komentar o dosadašnjem dijelu prvenstva:

"Zadovoljni smo, pogotovo jer smo napravili jednu mladu ekipu odnosno spoj mladosti i iskustva gdje smo složili konkuretnu momčad iako na početku prvenstva niko nije vjerovao da ćemo ovako igrati jer nije bilo ni jednog, pod navodnike, zvučnog pojačanja. Pokazalo se da smo pogodili sa igračima koji su ostali, plus što smo doveli desetak mladih igrača. Napravili smo dobru momčad koja je 'kliknula' skupa i koja ima kemiju. Rezultati generiraju dobru atmosferu i to te čini još jačim. Nadam se samo da ćemo biti zdravi da možemo nastaviti igrati onakako kako smo i počeli", kazao nam je strateg Mostaraca.

Njihov prvi pratitelj na tabeli je ekipa Tuzla Cityja, ali trener Zrinjskog tvrdi da je još rano pričati o tome ko će prvi proći kroz cilj.

"Sigurno da je rano pričato o tome ali nije ni čudno što smo mi i Tuzla na vrhu. Smatram da smo pokazali najviše, ipak smo dosta bodova uzeli za sada. Sve ekipe ispod nas i Sarajevo, Borac, Velež i Željo sigurno će tražiti svoju priliku da se priključe ka gore."

Skoro godinu dana naš sugovornik je na čelu Zrinjskog, a znamo da je prethodno radio u hrvatskoj i slovenskoj ligi. Tražili smo da uporedi ove tri lige, Premijer ligu BiH, HNL i Prvu ligu Slovenije:

"HNL je ispred svih, nije daleko ali razlog su tereni koji su hibridni na kojima više nema blata i vode gdje ne pati tehnička izvedba. Bh. liga je ispred slovenske lige jer meni je slovenska u razini hrvatske druge lige. Naša liga je uvijek obilovala talentima što se pokazalo u prošlosti kao i u sadašnjosti pogotov za HNL, jer njima ova liga dođe kao veliki bazen. Smatram ako se ispuni obećanje predsjednika Saveza, a nema razloga da ne bude tako, sigurno da će biti puno bolja igra", pojasnio je Sergej Jakirović.

Od ove sezone imamo i famozno pravilo zvano "U-21".

"Smatram da ovo pravilo ne treba biti u Premijer ligi jer moraju igrati najbolji igrači u datom trenutku. Već ako si donio ovakvo pravilo trebali su staviti da moraju igrati makar poluvrijeme jer ovo što se događa to je ubijanje mladih igrača, nije nikakav razvoj. Tražili smo da se odgodi ovo pravilo na godinu dana jer neki klubovi evidentno nisu ušli spremni, ali mi smo na vrijeme reagirali. Također treba istaći da sam jako zadovoljan sa svojim 'mladim' igračima, imamo ih nekolicinu poput Savića, Bašića, Čoke, Mašića, Šipovca, Gadžu." , prokomentarisao je Jakirović.

Na kraju razgovora dotakli smo i fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Ja mislim da je Petev posložio i donio određene promjene u reprezentaciji. Vidi se i po nastupima i po istupima igrača, mislim da je uspio kliknuti s njima, što je jako važno. Fali nam samo ta pobjeda, mislio sam daže biti protiv Kazahstana kojeg smo razbili ali na kraju jedna pogreška. Kad igraš sa Francuskom neriješeno u gostima a pri tome si ih vodio, može se reći da radi dobar posao. Uvijek je bilo kvalitete, stvar je da se posloži i da se čvrsto stane iz selektora jer ovako ako smo mi stalno negativni neće tu nikada biti pomaka, ali očito nekom to paše. Smatram da je Ivaylo dobar trener i da može napraviti rezultat i daj Bože da u Kazahstanu pobijedimo", zaključio je bivši reprezentativac BiH i nekadašnji kandidat za selektora, Sergej Jakirović.

VEZANE VIJESTI

ZAGREB

Sergej Jakirović s Dinamom izbacio Betis!

MOSTAR

Zrinjski doveo zvučno pojačanje

GRBAVICA

Željezničar i Zrinjski završili bez golova

MOSTAR

Nemanja Bilbija napušta Zrinjski?!

ŠPANIJA

Jakirović nakon velike pobjede: Ušli smo u historiju

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori