VLADA FEDERACIJE BIH

Fadil Novalić osigurao 268.500 KM za nagrade sportistima i klubovima

VAŽNA ODLUKA VLADE FEDERACIJE

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, na prijedlog Federalnog minitarstva kulture i sporta, donijela 32 odluke o nagradama sportistima, trenerima, sportskim savezima i klubovima za ostvarene vrhunske sportske rezultate, u ukupnom iznosu od 268.500 konvertibilnih maraka.

Za osvojena prvenstva Bosne i Hercegovine u sezoni 2020/2021. godina, nagrade od po 15.000 KM dodijeljene su Odbojkaškom klubu Fantomi iz Sarajevo (sjedeća odbojka), Hrvatskom košarkaškom klubu Široki iz Širokog Brijega, Rukometnom klubu Izviđač iz Ljubuškog, SFK 2000 Sarajevo iz Sarajeva, te Futsal clubu Mostar SG iz Mostara.

Nagrade od po 7.000 KM pripale su Judo klubu Bosna iz Sarajeva za osvojena prva mjesta ekipno za seniore i seniorke na Prvenstvu BiH. 

Taekwondo klubu Novi Grad iz Sarajeva je za osvojeno drugo mjesto na Evropskom prvenstvu u kategoriji seniora dodijeljeno 22.500 KM, od čega sportisti Nedžadu Husiću 15.000 KM, a njegovom treneru Harisu Husiću 7.500 KM.

Za ostvarenu A olimpijsku normu za Olimpijske igre u Tokiju 2021. godine plivačica Lana Pudar nagrađena je sa 5.000 KM. Njoj je pripala i nagrada od 3.000 KM za ostvaren državni rekord u disciplini 100 m delfin, a njeni treneri Alena Ćemalović i Deni Mandić dobili su 1.500 KM. 

Za ostvarenu A olimpijsku normu za Zimske olimpijske igre u Pekingu sa po 5.000 KM nagrađeni su reprezentativci BiH Elvedina Muzaferija i Emir Lokmić.

Isti iznos pripao je članu Taekwondo kluba Novi Grad iz Sarajeva Nedžadu Husiću koji je, također, ispunio A normu za OI Tokio 2021.

Za postignuti državni rekord u brzom klizanju na Svjetskom prvenstvu, klizaču Tariku Omeragiću dodijeljeno je 3.000 KM, a njegovom treneru Nihadu Bašiću 1.500 KM. 

Član Taekwondo kluba Mladost iz Sarajeva Erol Nući, za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom klupskom prvenstvu, dobio je nagradu od 10.000 KM, a njegov trener Gzim Nući 5.000 KM. 

Za osvojenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskom boksu za juniore i juniorke, član Bokserskog kluba Novi Grad iz Sarajeva Tari Bohatjuk nagrađen je sa 5.000 KM, a njegov trener Redžep Halilović sa 2.500 KM. 

Članica Hrvatskog taekwondo kluba Hvojnica iz Fojnice Marija Štetić je, za osvojeno drugo mjesto na Evropskom prvenstvu u kategoriji seniorki, dobila nagradu od 15.000 KM, a njen trener Ivan Krajina 7.500 KM. 

Osvojeno treće mjesto na Evropskom prvenstvu u karateu i parakarateu je članu Karate kluba Student iz Tuzle Borisu Kasumoviću donijelo nagradu od 5.000 KM, a njegovom treneru Uni Selman Žilić 2.500 KM. 

Za postignuti državni rekord u disciplini 200 m sprint u kategoriji T11, članu Atletskog kluba osoba sa invaliditetom Novi Grad iz Sarajeva Omaru Bojčiću dodijeljeno je 3.000 KM, a njegovom treneru Elmiru Ćerimagiću 1.500 KM. 

Članovima Streljačkog kluba Sarajevo iz Sarajevo Segmedini Bjelošević i Nedžadu Džankoviću dodijeljeno je po 3.000 KM za postavljene državne rekorde u olimpijskoj disciplini Mix tim na Evropskom prvenstvu, a njihovom treneru Nedžadu Fazliji dva puta po 1.500 KM.

Za osvojena prva mjesta i titule državnog prvaka BiH su nagrade od po 2.500 KM dodijeljene atletičarima Stefanu Ćukoviću, Abedinu Mujezinoviću, Ajli Bašić, Samiru Viliću, Neiri Hadžiahmetagić, Egonu Saviću i ženskoj štafeti 4x400 (AK Sarajevo), Almi Hrnjić i Maši Garić (AK Novi Grad Sarajevo), te Ameli Trožić (AK Sana iz Sanskog Mosta). 

Nagrade od po 2.500 KM pripale su i atletičarima Amelu Tuki, Sedinu Heci, Mesudu Pezeru, Dejanu Mileusniću, Medihi Salkić i muškoj štafeti 4x400 (AK Zenica iz Zenice), kao i Mahiru Kurtaliću, Hajrudinu Vejzoviću, Rusmiru Malkočeviću i muškoj štafeti 4x100 (AK Sloboda - Tehnograd iz Tuzle).

Plivač Nermin Memić je za državni rekord u disciplini 100 m delfin u paraplivanju nagrađen sa 3.000 KM, a njegov trener Amel Kapo sa 1.500 KM.

Nagrade od po 2.500 KM pripale su i članovima Taekwondo kluba Novi Grad iz Sarajeva Katarini Kraišnik, Irfanu Čatoviću i Ibrahimu Đonki za osvojena prva mjesta na Prvenstvu BiH.

VEZANE VIJESTI

VLADA FBIH

Premijer Nikšić i ministar Dizdar posjetili reprezentaciju BiH!

VLADA FBIH

VLADA FBIH DALA SAGLASNOST: Za košarkaše dodatnih 117.000 KM

MOSTAR

PREMIJER FBIH, FADIL NOVALIĆ: Velež je ponos domovine!

VLADA FBIH

Vlada FBiH za programe kulture i sporta osigurala 6.450.000 KM

VLADA FBIH

Vlada Federacije BiH dodijelila priznanja najuspješnijim sportistima

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori