BANJA LUKA

Borbeni Željezničar osvojio veliki bod u Banjaluci kod Borca

BORAC I ŽELJO PODIJELILI BODOVE

Fudbaleri Željezničara su u okviru 12. kola m:tel Premijer lige BiH remizirali sa Borcem 1:1.

U desetoj minuti Gasal šutira sa distance brani golman Borca. U narednom napadu Borac prijeti, Kulašin iskosa šutira daleko od našeg gola. Dvije minute poslije Gasal prizemno šutira malo pored gola. Zakarić se u 15. minuti lijepo namjestio i šutira preko našeg gola.

Crnčević se u 19. minut sjurio prema golu Borca, ušao u kazneni prostor, namjestio se, ali njegov udarac u posljednj itrenutak blokira odbrana domaćina. U 23. minuti Vranješ sa 30 metara šutira visoko preko gola. U 26. minuti povrijedio se Zdunić, a umjesto njega u igru je ušao Bekrić.

Begić glavom u 30. minuti šutira pored gola. Željo u vodstvo dolazi u 33. minuti. Subašić je napravio dar-mar, prošao nekoliko igrača Borca, šutirao, Pavlović odbranio, a odbijenu loptu u gol posprema Petar Bojo.

Bekrić u 39. minuti iz prekida sa preko 25 metara šutira malo pokraj gola Borca. Crnčević nekoliko sekundi poslije snažno šutira i pogađa prečku. Borac do izjednačenja stiže u 45. minuti. Vranješ je primio loptu, na vrhu kaznenog prostora se namjestio na lijevu nogu i preciznim udarcem matirao Bendera. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:1.

Zakarić u 49. minuti iskosa iz slobodnog udarca šutira pored gola. Odgovorio je Subašić u 51. minuti iskosa, lopta ide pored gola Borca. U 55. minuti velika prilika za Borac. Vranješ je iz očigledne nedozvoljene pozicije pogodio prečku, potom Zakarić glavom promašuje skoro prazan gol.

Gasal ponovo šutira u 58. minuti, Pavlović brani. U 69. minuti još jedna šansa za Borac, Lukić je iz peterca šutirao pored gola. Mekić sa distance u 77. minuti pokušava, Pavlović je siguran. Velika šansa za Želju u 82. minuti. Bekrić je gurnuo za Mekića koji se namjestio na 18 metara i šutirao preko gola.

Vranješ u 88. minuti šutira, Bender odlično brani. Do kraja je ostalo 1:1.

VEZANE VIJESTI

PRESS KONFERENCIJA

Akrapović uoči Veleža: Teška su ekipa, taktički igraju ofanzivan nogomet!

SARAJEVO

Mirvić i Ibričić suspendovani na duži period, Rožman dobio uslovnu kaznu

SARAJEVO

SAVEZ ODLUČIO: Sarajevo brutalno kažnjeno!

DANAS ZASJEDANJE

Savez ne dozvoljava da advokat brani FK Sarajevo na Disciplinskoj!

SARAJEVO

Delegacija FK Željezničar odbila doći na sastanak koji organizuje Mirvić

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori