MUP HNK

NOVI DETALJI: Sudije su samovoljno napustile policijsku pratnju!

ISKLJUČILI SE U JABLANICI

Iz minute u minutu cure nove detalji vezani za sinoćni napad na sudije utakmice Velež - Borac.

Dok u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona tragaju za četvoricom muškaraca i vozilom Golfu 5 sive boje, napadača na glavnog sudiju meča Velež-Borac, Sabriju Topalovića,njegovog pomoćnika Admira Šehovića te supervizora suđenja, Adnana Alispahića, s druge strane, u policiji su izvršili sve provjere i informacije tragom pitanja zbog čega sudijska trojka nije imala njihovu pratnju.

Kako je potvrđeno za portal "Avaza" iz MUP-a HNK, nakon svih obavljenih razgovora s načelnicima policijskih uprava Mostar i Konjic te stanica Jablanica i Prozor/Rama utvrđeno je da se sudijska ekipa koja se nalazila u vozilu Mercedes u Jablanici samovoljno isključila iz kolone koja je bila pod policijskom pratnjom.

- Autobus s gostujućom ekipom, sudije, delegati Nogometnog saveza su, u skladu s planom osiguranja, imali policijsku pratnju . Pripadnici Policijske uprave Mostar su ih dopratili do mjesta Aleksin han, gdje su ih preuzeli pripadnici Policijske uprave Konjic. U jednom trenutku su se osobe koje su se nalazile u automobilu Mercedes isključile iz kolone u Jablanici, gdje su zastali na jednoj benzinskoj pumpi. Bez obavijesti policiji o tome samoinicijativno su se odlučili kretati magistralnim putem M-17 od Jablanice prema Sarajevu, dok je autobus uz pratnju policije nastavio put trasom prema Prozor/Rami - potvrdio nam je Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK.

Kako saznajemo, u policiji vrše intenzivne provjere s ciljem pronalaska napadača na sudijsku trojku, a u toku je pregled snimaka videonadzora s brojnih objekata od Mostara do mjesta incidenta , tunela Lendava.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

Velež će imati jedan od najljepših stadiona, pogledajte prizore!

MOSTAR

VELEŽ ODBIO SARAJEVO! Hoće li se iko odazvati?

WWIN LIGA BIH

ROĐENI SIGURNI: Velež rutinski savladao Igman iz Konjica!

MOSTAR

IZBACILI VELEŽA: Široki Brijeg u 1/2 finalu Kupa BiH!

NOVI KIKS SUDIJA

TUZLA CITY ŽESTOKO OŠTEĆENA: Poništen je čist gol protiv Veleža!

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori