CRISTIANO RONALDO

Pogledajte privatni avion Cristiana Ronalda vrijedan 23 miliona eura

SUPER LUKSUZNI AVION

Zvijezda Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo (36)  kupio je superluksuzni avion Gulfstream G200 vrijedan vrtoglavih 23 mliona eura, a dostiže brzinu od 900 kilometara na sat. 

Prethodno poznat pod imenom Astra Galaxy, ovaj mlažnjak s dva motora može prevesti četvero putnika uključujući malu posadu na udaljenost od čak 6292 kilometara. 

Raspored sjedala može se prilagoditi prijevozu deset putnika, ali uz dvočlanu posadu koja je nužna za upravljanje luksuznom letjelicom. 

G200 prvi je puta stavljen u prodaju 1999., prvi let ovog aviona odvio se dvije godine ranije, a dozvolu za komercijalnu uporabu u SAD-u i Izraelu dobio je 1998. godine.

Proizvedeno je otprilike 250 različitih primjeraka ovog aviona prije nego je proizvodnja obustavljena 2011. godine kada je novi model G280 postao najpopularniji.

Ronaldo je u posljednjih godinu dana na društvenim mrežama objavio brojne fotografije iz svog mlažnjaka, nerijetko sa sinom Cristianom Ronaldom Jr. i zaručnicom Georginom Rodriguez.

Peterostruki dobitnik Zlatne lopte pobrinuo se da zrakoplov, čiji interijer je preuredio 2019. godine, bude dobro opremljen. Sadrži ormar za odjeću, Wi-Fi, telefon, faks uređaj, električnu pećnicu, mikrovalnu, hladnjak te sustav za zabavu. 

Pretpostavlja se da je Ronaldo upravo sa ovom superluksuznom letjelicom prošlle sedmice doletio iz Faroa u Portugalu do zračne luke u Manchesteru gdje je započeo petodnevnu izolaciju u multimilijunskoj vili. 

Po završetku karantene, Ronaldo će se pridružiti ostatku momčadi gdje je došao iz Juventusa u vrhuncu prijelaznog roka u transferu vrijednom 25 miliona eura. 

Vjeruje se kako Ronaldo također posjeduje Gulfstream G650 koji ima domet od 12.875 km i cijenu koja je dvostruko veća od one koju je platio za G200. 

Portugalac, koji je karijeru započeo u Sportingu iz Lisabona, nikada nije daleko od samog vrha Forbesove liste najbogatijih sportaša. Tako će i sada u Unitedu zarađivati nevjerojatnih 650.000 eura sedmično.

Ronaldova plaća daleko je najveća u povijesti Premiershipa te je najplaćeniji igrač u redovima "crvenih vragova" s dosta većom plaćom od drugog najplaćenijeg Davida De Gee koji zarađuje 510.000 eura sedmično. 

Cristianovoj apsurdnoj plaći treba dodati i brojne bonuse, od kojih je glavni sponzorski ugovor sa Nikeom. Ugovor je potpisao 2016. deset godina, a na godišnjoj razini zaradi više od 20 miliona eura.

VEZANE VIJESTI

PORTUGALAC

SJAJNI RONALDO: Peti put u karijeri godinu završio kao najefikasniji!

SAUDIJSKA ARABIJA

Ronaldu poništen čist gol, pa mu skandirali Messi, Messi!

UTAKMICA U RIJADU

SPEKTAKL U NAJAVI: Messi i Ronaldo ponovo jedan protiv drugog!

SAUDIJSKA ARABIJA

VRTOGLAVE CIFRE: Poznato koliko je Ronaldo zaradio u S. Arabiji!

FRANCUSKA

Ova dva igrača tvrde da su bolji od Ronalda i Messija

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori