5. KOLO

PRVI TRIJUMF U SEZONI: Široki u završnici slomio otpor Leotara!

(Foto: Jabuka TV)

Nogometaši Širokog Brijega upisali su prvu pobjedu u novoj sezoni. Oni su 1:0 na svojoj Pecari slavili protiv momčadi trebinjskog Leotara s 2:0 u sklopu petog kola Premijer lige BiH.

Široki je tražio prvu pobjedu u novoj sezoni s kojom bi se podigao na ljestivic, a čvrsta momčad iz Trebinja koja je povratnik u najjači rang bh. nogometa novi dobar rezultat koji bi im dao elana i u nastavku sezone. Očekivano, bila je to dosta tvrda utakmica u kojoj se teško dolazilo do nekih ozbiljnih prigoda.

Odmah na otvaranju utakmice u 2. minuti gosti iz Trebinja su mogli povesti. Todorović je istrčao kontru ispred Jurića i Muse, izbio sam ispred Miškića, ali u posljednji trenutak stigao je Jurić i blokirao napadača Leotara.

Osam minuta kasnije prvi put prijeti i Široki. Nakon Ikićeva ubačaja iz kuta najviši u skoku je Musa koji je glavom šutirao preko gola. U 20. minuti Široki je imao odličnu prigodu. Brekalo je odlično ubacio s lijeve strane na peterac, ali Ikić je loše zahvatio loptu i gosti su otklonili opasnost ispred svoga gola.

Slična situacija dogodila se tri minute kasnije. Ovaj put je Jurić odlično probio po desnoj strani, sjurio se u šesnaesterac gostiju i poslao povratnu loptu na peterac, ali Ikić i Jurilj nisu bili najbolje koncentrirani i propala je još jedna dobra prigoda.

Nakon toga vidjeli smo po jedan udarac iz daljine s obje strane. Prvo je kod domaćih Grgić u 27. minuti šutirao pravo u Perišića, a onda je minutu kasnije opasno na drugoj strani zaprijetio Todorović s nekih 25 metara, a Miškić je krajnjim naporom odbio loptu, a potom je zaustavio i udarac Aćimovića koji je bio na odbijenoj lopti.

Pet minuta kasnije i Vukoja je okušao svoj udarac na drugoj strani, ali Perišić je siguran. Do kraja poluvremena vidjeli smo još udarac Todorovića u 39. na jednoj te Kolege u 42. na drugoj strani. Oba su završila preko gola. I to je sve bilo za prvo poluvrijeme.

U nastavku Široki je malo odlučnije krenuo po pogodak. Prvo je u 50. minuti Perišić je uz dosta poteškoća uspio izbaciti jedan ubačaj Jurića koji je bio dosta neugodan, a onda u 54. minuti Ikić se našao u odličnoj prigodi nakon proigravanja Paponje, ali Perišić je obranio udarac napadača Širokog.

U 61. minuti gosti Leotar je imao zicer. Aćimović se našao u vrlo dobroj poziciji na 10 metara, ali njegov udarac bio je neprecizan.

Široki do kraja utakmice radio veliki pritisak na polovicu gostiju, ali nikako nije mogao probiti čvrstu obranu gostiju. U 77. minuti u odličnoj prigodi nakon proboja Llanosa s desne strane našao se Paponja, ali njegov udarac je u posljednji trenutak izblokiran.

I kad je izgledalo da u četvroj od pet prvenstvenih utakmica Širokog ove sezone nećemo vidjeti pogodak, nakon dosuđenog slobodnog udarca na nekih 20ak metara od gola gostiju s desne strane Ivan Ikić je u 86. minuti sjajno pogodio za veliko slavlje Širokog.

Konačnih 2:0 postavio je mladi napadač Daniel Lukić u posljednjoj minuti sudačke nadoknade nakon solo prodora.

Široki je do kraja rutinski sačuvao stečenu prednost i došao do prve pobjede u prvenstvu ove sezone. U idućem kolu Široki dočekuje Velež, dok Leotar dočekuje Posušje.

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Jurić, Musa, Obšivač, Brekalo (od 69. Čuljak), Grgić (od 69. Llanos), Mašić, Vukoja (od 46. Paponja), Ikić, Kolega (od 55. Lukić), Jurilj (od 92. Sesar)

LEOTAR: R. Perišić, Milović, Arsić, Čolić, Sekulović (od 76. Andrić), Bosančić, Paranos, Đurić, Nikolić (od 83. M. Perišić), Todorović (od 48. Ristić), Aćimović (od 83. Zečević)

 

 

VEZANE VIJESTI

ČITLUK

Široki Brijeg bez problema savladao Igman iz Konjica

BANJA LUKA

Borac se plasirao u finale Kupa BiH

PECARA

NE ŽELE VIŠE DA ŠUTE: Široki Brijeg udario po sucima!

BIJELJINA

Penal koji je podigao prašinu, mogao bi odlučiti putnika u viši rang!

MOSTAR

IZBACILI VELEŽA: Široki Brijeg u 1/2 finalu Kupa BiH!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori