SUPERKUP

UEFA Superkup: Chelsea savladao Villarreal nakon penala

CHELSEA OSVOJIO NOVI TROFEJ

Fudbaleri Chelseaja osvojili su UEFA Superkup, nakon što su sinoć u Belfastu poslije boljeg izvođenja penala savladali Villarreal ukupnim rezultatom 7:6.

Poslije 90 minuta rezultat je glasio 1:1, a isti ishod je bio na semaforu i nakon produžetaka, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca u kojima je slavio osvajač Lige šampiona sa 6:5, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Plavce“ je na Windsor Parku u Belfastu u vodstvo doveo Marokanac Hakim Ziyech u 27. minuti nakon odličnog dodavanja Kaija Havertza. Imao je Chelsea još nekoliko dobrih prilika u prvi pola sara igre, ali ih nije iskoristio. U završnici prvog poluvremena Villarreal je propustio veliku šansu za izjednačenje. Alberto Moreno se lijepo snašao u kaznenom prostoru i sjajno šutirao, ali je lopta pogodila prečku.

Na otvaranju drugog dijela španski klub je ponovo pogodio okvir gola. Ovoga puta šutirao je Gerard Moreno, a loptu je golman “plavaca“ Edouardo Mendy odbio do stative te tako spriječio pogodak. Ipak, Villarreal je u 73. minuti krunisao bolju igru. Gerard Moreno je odlično reagovao poslije dodavanja Boulayea Diea i zatresao mrežu za 1:1.

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, pa se otišlo u produžetke. Chelsea je bio bolji rival u produžecima, ali Christian Pulisic i Mason Mount nisu uspjeli iskoristiti dobre prilike koje su im se ukazale, pa je pobjednik morao biti odlučen izvođenjem jedanaesteraca.

Odluka je pala u sedmoj seriji penala kada je rezervista Kepa Arrizabalaga po drugi put zaustavio udarac igrača Villarreala. Nakon što je u drugoj seriji odbranio šut Aissija Mandija i vratio Chelsea u igru, poslije promašaja Havertza, isto je učinio i prilikom udarca Raula Albiola za trijumf i prvi ovosezonski pehar.

VEZANE VIJESTI

BH. REPREZENTATIVAC

TRANSFER BOMBA: Amara Dedića u svoje redove dovodi Chelsea?

ENGLESKA

SIMBOLIKA ILI? Ovako izgleda novi dres Chelseaja!

LIGA PRVAKA

Poznata su prva dva kluba u polufinalu Lige prvaka!

LIGA PRVAKA

LIGA PRVAKA: Real i Milan stekli prednost pred revanš!

ENGLESKA

Chelsea za Ramazan organizuje kolektivni iftar na Stamford Bridgeu

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori