SRAMOTNO PONAŠANJE

Navijači Partizana veličali Ratka Mladića uz povike 'Nož, žica, Srebrenica'

VELIČALI RATNE ZLOČINCE

Fudbaleri beogradskog Partizana su u Novom Pazaru sinoć pobijedili domaću ekipu rezultatom 4:1, u okviru 4. kola Super lige, ali je utakmicu obilježilo nacionalističko skandiranje gostujućih navijača zbog čega je utakmice bila prekinuta duže od 40 minuta, javlja Anadolija.

Višeminutni prekidi meča uslijedili su nakon isticanja transparent sa likom ratnog zločinca Ratka Mladića, uvredljivog skandiranja i pokliča "Nož, žica, Srebrenica", te veličanja zločina od nekoliko stotina Partizanovih "Grobara".

Sve do ulaskom na tribine navijača crno-bijelih na terenu je tokom prvih 20 minuta meča viđena fer i korektna utakmica u kojoj su domaći plavi prikazali da mogu da pariraju favorizovanom Partizanu.

Pred kraj prvog poluvremena beogradski tim je pokazao da ima spremniju ekipu, u 42. minutu, Natho je šutem sa 16 metara smjestio loptu u donji desni ugao golmana Novog Pazara, te doveo Beograđane u vođstvo 1:0.

Nakon početka drugog dijela utakmice, u 49. minitu, Partizan je već vodio sa 2:0, kada je poslije jedne greške plavih na sredini terena lopta došla u posjed partizanovog centarafora koji je rezantnim udarcem savladao Ostojića za vođstvo od 2:0.

Već u 57. minutu Rikardo uzima loptu koja je ispala iz ruku golmana Novog Pazara i nesmetano je ubacuje u gol, te crno-bijelima donosi prednost od 3:0.

Nakon ovog gola uslijedio je nastavak nacionalističkog skandiranja "Ratko Mladić" od strane huligana ekipe iz Beograda, usljed čega je uslijedio je odgovor domaće publike sa zahtjevom da se prekine utakmica.

Uslijedio je prekid od 40 minuta tokom kojeg su navijači Partizana udaljeni sa stadiona uz pratnju žandarmerije.

Na odluku o prekidu utakmiice reagovao je izraelski reprezentativac u redovima Partizana, Natho, te je došlo do koškanja sa igračima domaćeg tima.

Nakon odlaska sa tribina navijača Partizana, utakmica je nastavljana u potpuno regularnim uslovima i uz fer navijanje, a do kraja utakmice je Sejduba Suma postigao još jedan gol za Partizan,. Najbolji fudbaler plavih Bacanović je spasio čast domaćina golom u posljednjem minutu meča, pa su fudbaleri Partizana rezultatom 4:1 savladali plave i upisali tri nova boda.

Pored velikog broja pripadnika policije i posmatrača utakmice, nakon sedam godina pauze na sjevernoj tribini Gradskog stadiona pojavili su se navijačke grupe "Torcida Sandžak" i "Ekstremi", u znatno manjem broj od očekivanog i utakmicama od kada je Novi Pazar u najvišem rangu takmičenja.

Organi reda su tokom utakmice priveli nekoliko lica, a prije i nakon utakmice veliki broj pripadnika policije i žandarmerije je bio na ulicama u blizini stadiona.

VEZANE VIJESTI

SANIČANIN PRAVI TRANSFER

Siniša Saničanin napušta Partizan, karijeru nastavlja u Turskoj!?

VELIKE KAZNE

Bakljade navijača u Premijer ligi koštale su klubove ogromnog novca!

POSJETA NA TERENIMA

FK Sarajevo ima najvjernije navijače, prate ih Željezničar i Velež!

POSJETA

Pogledajte ko ima najveću posjetu na tribinama u Premijer ligi BiH!

KOŠARKA

Odlična partija Muse u važnoj pobjedi Reala u Beogradu!

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori