BISER IZ VELIKE KLADUŠE

Eldin Babić je krajiški fudbalski biser kojem predviđaju blistavu karijeru

PIŠE: EŠREF HADŽIĆ

Da je Velika Kladuša riznica nogometnih talenata, to se odavno zna.

Isto tako, zna se, da nakon završavanja Osnovne škole ti talenti jednostavno nestaju sa nogometne scene. Tako će se desiti i ovog ljeta.

Naime, Eldin Babić ubojiti napadač pionirske ekipe NK "Krajišnik" iz Velike Kladuše 2006/2007 (inače najbolja selekcija ovog kluba) već pakuje kofere.

Kontakti sa ocem Džemom od strane velikih klubova iz Republike Hrvatske, Njemačke i nekih od sarajevski klubova su gotovo svakodnevni. Ovog nogometnog bisera, mnogi bi željeli vidjeti u svojim redovima.

Dobri poznavaoci nogometa na području USK-a predviđaju blistavu budućnost mladom Babiću. Njegove igre već su zapažene uod strane nogometni skauta, tako da će u junu sigurno ovaj "Kladuški biser" otići u veći klub na brušenje.

Dok smo razgovarali sa ocem, mladi golgeter "Krajišnika", gledao je video klipove svog nogometnog uzora Neymara.Kad smo ga upitali kome može najviše zahvaliti što se počinje "dizati prašina" oko njega uz predivan smiješak je odgovorio:

- Prije svega mojim roditeljima, pa trenerima Edinu Ljubijankiću i Mehi Poboru. Oni (misli na trenere) su mi pronašli adekvatnu poziciju u ekipi, naučili me nogometnoj abecedi i ja sam im više nego zahvalan. Što se tiče moje daljnje nogometne budućnosti... U mnogom čemu ću poslušati mog oca. Iskreno i od srca kažem, posebno bih voilio zaigrati sa mojim rođakom Farisom u FK "Sarajevu". Dok je on bio ovdje, bili smo dvojac "straha". Nadam se da će mi ljudi iz Nogometne akademije FK "Sarajevo" pružiti priliku da sve ovo dokažem.

Za kraj moramo napisati Babić daje gol u prosjeku po utakmici. Posebno su korisne njegove lopte za ostale napadače koji nemilosrdno pogađaju protivničke mreže. Ova šampionska ekipa (prvoplasirana, drugom na tabeli bježi 11 bodova), ostavila je daleko drugoplasiranu ekipu na tabeli.

Često je centralna figura napada i ako ne bude strijelac gola, jeste asistirao kod dva, trostrukom strijelcu Ibričiću na derbiju protiv ekipe "Viteza" iz Bužima.

Nama preostaje samo da mu poželimo dobro zdravlje i da ga sreća prati kako na nogometnom terenu, tako i u životu. Za njega će se tek čuti...

VEZANE VIJESTI

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori