BIJELJINA

JAGODIĆ PORUČIO: Igrat ćemo u inat kreatorima suludog plana eliminacije Radnika!

BIJELJINCI OGORČENI NA SUĐENJE

Danima se ne stišaje bura oko utakmice koja je odigran u petak u Bijeljini između Radnika i Slobode na kojoj je glavni arbitar bio Davor Beljo iz Mostara.

Naime, sudac je odlučio ponoviti izvođenje penala za goste nakon odbrane domaćeg golmana Bilobrka. Za komentar ove situacije razgovarali smo sa šefom struke Radnika, iskusnim trenerom Vladom Jagodićem.

"Mnogo sam razmišljao kako reagovati poslije svih onih dešavanja sinoć na utakmici i poslije utakmice. I možda je najbolje zaćutati i ništa ne komentarisati nikada više. Jer, šta god čovjek kaže, a trudim se uvijek da budem maksimalno korektan, naiđe na bolesne umove koji sebi uzimaju za pravo da sve izjave izokrenu onako kako njima, bolesnim umovima, odgovara. I vidjelo se i u petak da sam čestitao protivniku i kolegi treneru, iako ničim nismo zaslužili da izgubimo utakmicu, dakle ni protivnik da pobijedi. Ali, ja nemam pravo da ćutim, baš zbog divnih momaka koje vodim. Koji rade i treniraju visoko profesionalno, iako situacija u klubu nije blistava, uostalom kao i što je kod većine klubova."

"Ti momci su u poslednjih 7 utakmica pretrpjeli mnogo nepravde i direktne štete. Da li to neko ima pravo da se tako grubo "igra" sa sudbinama 25-30 momaka, odraslih ljudi. Većina su poslije utakmice sa Slobodom bili sa suzama u očima i bez riječi. Da li igrači Radnika imaju uopšte pravo da nekoga pobijede ili ih je "neko moćan" proglasio kolateralnom štetom bh. fudbala. Kada sam došao dva dana pred Tuzlu i pozdravio se sa njima, jasno sam rekao da nisam došao da ispadnem iz lige. Jasno sam im rekao da mi je zadovoljstvo da radim sa njima jer imaju kvalitet, da su kompaktna grupa, da su ne svojom isključivo krivicom na dnu tabele i da ih je prethodni trener napustio iz sebi poznatih razloga."

"Ali ja u tom trenutku nisam mogao ni pomisliti da je njihova priča istinita, da su skoro u cjelosti u pravu, "osuđeni" na ispadanje. Sinoć sam sve učinio što sam mogao da ih spriječim da ne naprave neku glupost prema "majstorima" koji su im oduzeli pravo na radost. U svlačionici je još gore bilo, jer kako ih ubijediti da će imati korektnu šansu u sledećih 5 odlučujućih utakmica da ostvare cilj zbog kojeg su tu. Bilo je prijedloga da više ne igraju, što naravno ne dolazi u obzir. Ja dok sam sa njima i dok postoji i teoretska šansa nema predaje niti uopšte razmišljanja da odustanemo. Vjerovatno i u inat kreatorima suludog plana eliminacije FK Radnik." - jasno je poručio trener Radnika, Vlado Jagodić.

Osim trenera Vlade Jagodića dobili smo poruku i od ljudi koji su bliski klubu ali koji ne žele i ne smiju otkriti svoj identitet jer bi bili kažnjeni od strane Nogometnog saveza BiH.

"Zašto, zbog čega, ima li neko objašnjenje za onako surovo kažnjavanje za mukotrpni rad u sadašnjim uslovima COVID-a. Radniku je oduzeta pobjeda od nekoga ko misli da sve zna i da može pravila primjenjivati kako nekome drugome odgovara. Jer kako drugačije tumačiti položaj igrača Slobode sa brojem 18 koji je prilikom izvođenja penala ušao najmanje 3 metra u kazneni prostor, a prije nego što je njegov saigrač sa brojem 10 šutnuo loptu. "Naravno" da on može jer to odgovara nekoj "trećoj strani", ali se zato kažnjava golman Bilobrk, čovjek visok skoro 2 metra, jer je iskoračio desnom nogom van linije i dužinom tijela odbranio vođstvo u tom trenutku svoje ekipe od 1:0. Snimak jasno potvrđuje sve prethodno navedeno."

"Da ne ulazimo u kvalifikaciju prethodno dosuđenog penala, koji je prihvaćen na sportski i kulturan način, iako je naš igrač udario nogom u đon igrača Slobode br. 8. A tek perfidno dosuđivanje bar 10 kontra-faulova u zoni šuta prema protivničkom golu. Sve to, naravno, može ako je u pitanju i protiv FK Radnik i njegovih igrača. Jer treba zaštititi one koji sad odjednom pobjeđuju redom na gostujućim terenima, ili one koji više ne igraju domaće utakmice pred TV kamerama, ili one koji na većinu gostujućih utakmica ne vode po 3,4 ili 5 glavnih igrača i igraju "prijateljske" utakmice u terminima prvenstvenih utakmica. Želimo pravo na mogućnost normalnog takmičenja gdje će isključivo odlučivati o rezultatu kvalitet igrača i trenera na treninzima i utakmicama na terenu, te da se primjenjuju pravila fudbalske igre za sve na isti način. Sve drugo je utopija i krah bh. fudbala i svih koji se njime bave."

VEZANE VIJESTI

IZJAVE TRENERA

Akrapović: Dosta nam se toga vratilo! Jagodić: Previsok je ovo rezultat!

GABELA

Ćorić: Moram skinuti kapu Jagodiću šta radi sve sa Slogom

MODRIČA

Jagodićeva Sloga srušila Posušje u Modriči!

PREMIJER LIGA BIH

NOVI TRIJUMF: Jagodićeva Sloga juriša ka Evropi!

MODRIČA

Fudbalska mašinerija Vlade Jagodićeva 'melje' sve pred sobom

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori