PREUZEO RADNIK

PREDSTAVLJEN VLADO JAGODIĆ: Situacija je delikatna, ali imamo kvalitet

NOVI TRENER RADNIKA

Radnik je predstavio novog šefa stručnog štaba - Vladu Jagodića.

Bijeljinski tim ima samo jedan bod iznad opasne crte i do kraja ih očekuje grčevita borba za opstanak u m:tel Premijer ligi BiH.

“Bez obzira što sam iskusan trener i što sam prošao to sve, situacija je delikatna. Kada dvojica trenera podnesu ostavke, a nikad neću naslijediti nekog kolegu i reći da nije želio sve najbolje, no to je takav vid posla i kada si najuspješniji može doći do odlazaka. Povjerenje je bitno i konačni cilj je bitan. Imamo 21 bod ispred sebe, na poziciji smo gdje jesmo, a pozicija nije sigurna. Zbog opstanka smo se dogovorili da u ovih sedam kola svi daju svoj maksimum, zajedničkim snagama. Stisnuta šaka, ako smo svi zajedno, onda ćemo uraditi lakše posao. Dogovor je da ostanemo u ligi, a onda produžavamo saradnju ako kažu da je trener odradio posao kako treba”, rekao je Jagodić i nastavio:

“Ne treba zaboraviti da je Radnik u bliskoj prošlosti igrao evropske utakmice i ne trebamo ostati na ovoj poziciji. Nije moranje da prihvatim u ovakvoj situaciji nešto, ali ja vjerujem da opstanak ne bi trebao doći u pitanje. Imam toliko iskustva da se mogu ponijeti sa teretom obaveza. Očekujem da ćemo 30. maja, a daj Bože i prije, imati situaciju da je Radnik izborio opstanak”.

Trener Radnika se malo osvrnuo i na raspored utakmica u predstojećem periodu, a ističe da će se već za vikend pokušati doći do vrijedna tri boda.

“Svaki bod je bitan i tako ćemo se ponašati. Djeluje da su tri ekipe u teškoj situaciji, ali ima ih još. Od utakmice do utakmice ćemo razmišljati i ne bojim se reći da igrači Radika imaju kvalitet i spremu, ali zavisi od zdravstvenog stanja, jer imamo određenih kadrovskih problema. Imat ćemo tri treninga i kroz njih ćemo vidjeti za Slobodu. Ne bi bilo dobro raditi revolucionarne promjene sad, ali je dobra situacija da Radnik sam odlučuje sam o sebi. Imamo četiri direktna protivnika. Treba što prije doći do pobjede. Gledao sam sve utakmice Radnika i znam da ima kvalitet”.

VEZANE VIJESTI

IZJAVE TRENERA

Akrapović: Dosta nam se toga vratilo! Jagodić: Previsok je ovo rezultat!

PORAZ SLOGE

Jagodić nakon poraza: Šta mi imamo tražiti ako igramo ovako!?

DOBOJ

Vlado Jagodić: Na reprezentaciju gledam kao na svetinju!

GABELA

Ćorić: Moram skinuti kapu Jagodiću šta radi sve sa Slogom

1/8 FINALA

Jagodićeva Sloga prošla u 1/4 finale Kupa BiH

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori