VELIKI ŽUTI

PROSINEČKI OTVORIO DUŠU: Nisam više bio pravi, rekao sam da nađu nekog

GOSTOVAO U PODCASTU INKUBATOR

Bivši selektor Zmajeva Robert Prosinečki gostujući u Podcastu Inkubator govorio je i o periodu provedenom u našoj selekciji.

Nakon sjajne Lige nacija i niza od devet utakmice bez poraza (izjednačio rekord Safeta Sušića), uslijedile su očajne kvalifikacije za EURO 2020. gdje smo završili četvrti u grupi iza Italije, Finske i Grčke.

- Igrali smo Ligu nacija, odradili smo to na najbolji način, BiH je bila prva u grupi i igralo se dobro. Onda su došle kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a u tom periodu ja se razbolim i kreću operacije. Imao sam zdravstvene probleme i možda nisam više bio pravi za reprezentaciju. Ključ je bilo 2:2 protiv Grčke. Vodili smo 2:0 i da se tu pobijedilo, vjerovatno bi bilo sve drugačije. Onda je došla Finska, gdje nismo odigrali dobro i više nije bilo iste želje kod igrača. Nisu imali istu želju da pobjede kao u Ligi nacija - rekao je Prosinečki.

Otkrio je da je sam zatražio da ode.

- Nisam mogao to preokrenuti da budemo pravi. Imali smo utakmicu kvalifikacija za odlazak na EP sa Sjevernom Irskom, koja se trebala igrati u Zenici, a ja sam prije toga rekao da nađu nekog drugog ko bi to mogao izmotivirati i ko bi mogao napraviti najbolje da BiH ode na Evropsko prvenstvo. Nažalost, utakmica se izgubila. Bile su dobre šanse da se ode na EP - naglasio je Prosinečki.

VEZANE VIJESTI

SARAJEVO

fudbal Peljto, Ibrišimbegović i Beljo dobili diplomatske pasoše BiH

MOSTAR

Zrinjski zbog nereda na derbiju dobio novčanu kaznu i zabranu navijačima

UGLJEVIK

ŠOK U UGLJEVIKU: Tuzla City poražena od Zvijezde 09!

28. KOLO

VAŽNA POBJEDA: Željezničar minimalno pobijedio Široki Brijeg!

MOSTAR

EVROPA JE BLIZU: Velež slavio protiv Sloge iz Doboja!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori