VELIKI TALENAT

ROĐENDANSKI POKLON: Haris Oraščanin dobio pasoš BiH

ADNAN BAJRIĆ I HARIS ORAŠČANIN

Haris Oraščanin rođen je 28. februara 2003. godine, a prve nogometne korake napravio je sa šest godina

On je mladi je nogometaš austrijske Admire Wacker, a prethodno je igrao za SV Windischgarstena i Red Bull Salzburga, te je bio pozivan na Kampove Nogometnog Saveza BiH kao i u U15 odnosno U17 selecije BiH.

Uspješno igra na više pozicija: veznoj i u zadnjoj liniji.

Kako nije imao bh. pasoš, tako nije mogao igrati za U19 reprezentaciju BiH pa je Savez dao preporuku ka Ministarstvu Civilnih poslova u vezi sticanja bh. pasoša po osnovu sporta, a Vijeće ministara na kraju istog dalo saglasnost. 

Međutim, kako je Bosna država otežanih procedura i procesa u svu administrativnu i drugu proceduru uključili su se Adnan Bajrić i Udruženje Krajišnika u Sarajevu, kojima se Haris zahvaljuje.

- Obradovan sam ovim, ovo je za mene najbolji rođendanski poklon, hvala mojim roditeljima, spomenutim ljudima i institucijama, ovo je za mene nova motivacija i obaveza da uspijem i budem bh. reprezentativac, rekao je Haris Oraščanin.

VEZANE VIJESTI

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori