DOKUMENTARAC

Pogledajte trailer filma 'Ispunjeni snovi' o Vedadu Ibiševiću!

FILM O VEDADU IBIŠEVIĆU

Danas je u hotelu Hills u Sarajevu održana promocija dokumentarnog filma o Vedadu Ibiševiću.

Čovjek koji je ostavio neizbrisiv trag u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, ljubitelj navijača i ljudska gromada (kako novinari, navijači i saigrači popularno opisuju vedetu bh. fudbala Vedada Ibiševića), napokon svoje historijske trenutke u reprezentaciji dobija zabilježene u formatu dokumentarne priče.

Njegova životna priča ne može stati u jedan film. Potreban bi bio serijal od nekoliko sezona da opiše život dječaka koji je od Vlasenice preko Švicarske stigao do Amerike, pa se ponovo vratio u Evropu i postao jedan od vrlo bitnih igrača popularne Bundeslige. Pored sjajne karijere i rekorda postavljenih u Njemačkoj, Ibišević je ostavio neizbrisiv trag i duboko urezao svoje ime u historiji reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Dokumentarni film „Ispunjeni snovi“ upravo i jeste priča o Ibiševićevoj reprezentativnoj karijeri. Priča je to koja kratko govori o njegovim počecima, a potom se bazira na historijsku utakmicu u Kaunasu te možda i još važniju utakmicu na kultnoj Marakani protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

Pored Vedada, u filmu o ovim historijskim momentima bh. fudbala govore Emir Spahić, Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, kao i ostali saigrači iz tog perioda.

Film je sniman tokom prijateljske utakmice Bosne i Hercegovine i Crne Gore, 28. maja 2018. godine, na kojoj su se od reprezentativnog dresa zvanično oprostili Vedad Ibišević, Emir Spahić i Zvjezdan Misimović.

Premijera filma kasni čitavih godinu dana, a prema mišljenju mnogih ovo je pravo vrijeme da se Bosanci i Hercegovci podsjete trenutaka ponosa kada je cijeli svijet gledao otvaranje Svjetskog prvenstva i momke u plavim dresovima kako se suprotstavljaju Mesiju i velikoj Argentini.

Zbog situacije, film će uskoro doživjeti zatvorenu premijeru, a vrlo skoro se očekuje prikazivanje filma na TV ekranima kako bi čitava BiH imala priliku gledati glavne protagoniste događaja iz Kaunasa i Brazila koji iz prve ruke govore o svojim doživljajima i emocijama.

Režiju „Ispunjenih snova“ potpisuje Jasmin Omerika, a sam film je svojevrsni nastavak prvog dokumentarca o Vedadu Ibiševiću, „Ovo je moja priča“, koji je režirao Slovenac Domen Smerdel.

VEZANE VIJESTI

PREMIJERA

Premijerno prikazan dokumentarni film "Dolina ćupova"

BIVŠI ZMAJ

Pogledajte emisiju (Ne)uspjeh prvaka sa Vedadom Ibiševićem!

DOKUMENTARAC

VIDEO: Pogledajte dokumentarni film 'Istina za Vedrana'

LITVANIJA

Na današnji dan 2013. godine Ibišević odveo BiH na Svjetsko prvenstvo!

ZLATIBOR

Priznanje za 'Škiju' i 'Željinu stotku' na festivalu 'Zlatibor 2022'

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori