ANTALIJA

GOLIJADA U TURSKOJ: U prijateljskom meču remizirali Velež i Arsenal

fkvelez.ba

Velež je danas odigrao prvu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema koje će odraditi u Turskoj, a treću od početka priprema za drugi dio sezone m:tel Premijer lige BiH, protiv FC Arsenal Tula, ekipe koja igra u najvećem rangu Rusije.

Na kraju odlične utakmice, završilo je bez pobjednika, 3:3.

Rođeni su odlično otvorili utakmicu i došli do prednosti u 8. minuti kada je Brandao pogodio mrežu. Ipak, Arsenal brzo odgovara i dolazi do izjednačenja u 13. minuti preko Panchenka. Nakon toga, Kangwa je prijetio u 16. minuti, ali je Bogdanović dobro reagovao. Na drugoj strani, Rođeni su zaprijetili preko Radovca, kojeg je uposlio Anđušić nakon dobrog prodora. Do kraja poluvremena Arsenal dolazi do preokreta preko Kangwe koji je pogodio u 41. minuti. Tako se na odmor otišlo rezultaom 1-2.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju sa tri izmjene. Umjesto Bogdanovića, Daria i Hasanovića u igru su ušli Bobić, Osmić i Vehabović. Rođeni su dobro otvorili i drugo poluvrijeme, igrali napadački, što im se isplatilo u 60. minuti kada je Vehabović sjajno pogodio iskosa za 2-2.

Nakon gola, Rođeni su nastavili sa napadima, probao je Brandao u 65. minuti, golman Arsenala brani. Ubrzo je Brandao ustupio mjesto Ovčini na terenu. U 70. minuti gosti prijete ali sjajno reaguje Ćosić. U 77. minuti Rođeni su zaprijetili, brza akcija je prekinuta prekršajem nakon kojeg Vehabović pogađa živi zid.

Pred kraj utakmice u igru je ušao Zubanović umjesto Cvijanovića. Ipak, iako je Velež imao više od igre, Arsenal nakon prekida dolazi do novog vodstva, Burlak je glavom pogodio mrežu Veleža u 81. minuti. Rođeni se nisu predavali, pa su pred sami kraj utakmice došli do izjednačenja. Ovčina je pogodio za 3:3!

Naredna utakmica Mostaraca na programu je 11. februara protiv FC Neftikhimik.

Rođeni su danas igrali u sljedećem sastavu: Bogdanović – Dario, Zvonić, Cheshmedjiev, Radović – Radovac, Hasanović, Ćosić, Anđušić – Cvijanović, Brandao.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

VELEŽ PORUČIO: Cilj je bio napad na naše igrače!

SVIRAN OFSAJD

SUDIJA PODIGAO ZASTAVICU: Je li Velež oštećen za čist pogodak?

MOSTAR

MOSTARSKI DERBI: Zrinjski minimalno savladao Velež!

MOSTAR

Nova pjesma Red Armyja: Zastave progutala je noć, kako ćemo vas zvati?

MOSTARSKI DERBI

KO ĆE SLAVITI U MOSTARU? Danas veliki mostarski derbi!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori