ZVANIČNO

VAŽNI POTPISI: Dva igrača Veleža produžili ugovore s Mostarcima

HASANOVIĆ I ĆOSIĆ

Velež je zvanično produžio ugovore s dva fudbalera.

Dogovoren nastavak saradnje sa Dinom Hasanovićem, koji će dres Veleža nositi do juna 2023. godine.

Dino Hasanović rođen je 21.01.1996. godine u Sarajevu. Ponikao u FK Željezničar, a u Velež je došao iz NK GOŠK pred početak sezone 2019/20, u kojoj je bio jedan od standardnijih igrača odigravši 18 utakmica, od ukupno 22 kola, koliko se igralo do prekida sezone.

Nažalost, pred početak ove sezone doživio je povredu ligamenata, zbog čega je operisan. Uspješno je odradio period oporavka, tako da je spremno dočekao početak priprema za drugi dio sezone.

Ugovor s klubom, također do juna 2023., produžio je i Mehmed Ćosić.

Mehmed Ćosić rođen je u Tuzli 25.06.1997. godine. Ponikao u FK Sloboda, u Velež je došao u januaru 2017. godine, pred početak drugog dijela sezone 2016/17 iz FK Radnički Lukavac. U toj sezoni odigrao je svih 15 utakmica drugog dijela, u kojima je postigao jedan gol, a igrao je na poziciji veznog igrača. Od tada, Ćosić postaje jedan od standardnijih igrača.

U sezoni 2017/18 odigrao je 21 utakmicu, u kojima se pet puta upisao u listu strijelaca, dok je u sezoni u kojoj se Velež vratio u Premijer ligu BiH odigrao svih 30 utakmica. U prošloj sezoni u okviru Premijer lige BiH odigrao je 21 utakmicu, od ukupno 22 u toj sezoni koja je prekinuta zbog virusa Covid-19, a postigao je jedan gol.

U ovoj sezoni, na 18 utakmica postigao je dva gola. S obzirom na svoju polivaletnost, odlično se snašao na poziciji desnog beka, gdje i danas pretežno igra.

Sveukupno, odigrao je 105 prvenstvenih utakmica, 66 u okviru Prve lige FBiH i 39 u okviru Premijer lige BiH, u kojima je postigao 9 golova (6 u Prvoj ligi FBiH, 3 u Premijer ligi BiH), objavio je FK Velež.

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi, ljudi stoje i tekst "FUDBALSKI KLUB "VELEŽ" MOSTAR 1922 #MUSVDG 1922 MEHMED ćOSIĆ 2023 BOSNALIJEY"

VEZANE VIJESTI

WWIN LIGA BIH

Navijači Veleža spremaju invaziju: Transparenti po cijeloj Hercegovini!

MOSTAR

Velež će imati jedan od najljepših stadiona, pogledajte prizore!

MOSTAR

VELEŽ ODBIO SARAJEVO! Hoće li se iko odazvati?

WWIN LIGA BIH

ROĐENI SIGURNI: Velež rutinski savladao Igman iz Konjica!

MOSTAR

IZBACILI VELEŽA: Široki Brijeg u 1/2 finalu Kupa BiH!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori