MOSTAR

Sigurna pobjeda Veleža protiv Mladosti za kraj jesenjeg dijela

ODLIČNA IGRA VELEŽA

Današnjom utakmicu na stadionu Rođeni između FK Velež i FK Mladost DK, u okviru 19. kola m:tel Premijer lige BiH, završen je prvi dio sezone 2020/21.

Nakon 90 minuta igre, Rođeni su upisali sigurnu pobjedu rezultatom 4:0. Dvostruki stijelac bio je Obren Cvijanović, dok su po jedan gol dali Denis Zvonić i Nemanja Anđušić.

Rođeni su danas igrali u sljedećem sastavu: Bogdanović – Ćosić, Zvonić, Zeljković, Dario – Radovac, Pršeš, Vehabović – Cvijanović, Brandao, Mulić. 

Na klupi su bili Kjosevski, Ovčina, Osmić, Sijamija, Anđušić, Alagić, Chesmedjiev, Jelovac i Ćivić. 

Za Mladost DK danas su igrali: Bukvić, Alić, Žulj, Vazda, Hadžić, Hiroš, Biber, Lalić, Dedić, Mahmić, Begić. 

Na klupi su bili Pirija, Duraković, Hrustanović, Gruzijan, Kovač, Šišić, Mašić, Dejanović i Veladžić. 

Rođeni su od prve minute krenuli ofanzivno prema golu gostiju. U 16. minuti Ćosić je nakon kombinacije sa Cvijanovićem šutirao, ali Bukvić na pravom mjestu. Nakon toga, u 23. minuti Zvonić nakon kornera prijeti, bez uspjeha. U 30. minuti Mahmić izbija loptu sa gol linije, nakon što je Ćosić opet probao zatresti mrežu. 

Kako je vrijeme prolazilo, Rođeni su pojačavali pritisak i bilo je samo pitanje vremena kada će odbrana gostiju popustiti. To se desilo u 34. minuti kada je Radovac uposlio Cvijanovića, koji ne griješi. Ubrzo nakon toga, u 38. minuti, Cvijanović se po drugi put upisuje u listu strijelaca, ovaj put na asistenciju Ćosića, za vodstvo Veleža 2:0!

Do kraja prvog poluvremena svoj udarac iz slobodnog udarca oprobao je Mulić, ali Bukvić lijepo intervencijom brani. Tako se na odmor otišlo rezultatom 2:0 za Rođene.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju u istom sastavu. Gosti su prvi put ozbiljnije zaprijetili u 55. minuti preko Hadžića, ali Bogdanović na pravom mjestu. U 60. minuti Mulić je opet probao iz slobodnog udarca, ali pogađa živi zid. Brandao je u 68. minuti imao priliku da se upiše u listu strijelaca, ali Bukvić brani. 

U 72. minuti Dario je šutirao, ali danas odlični Bukvić brani i njegov udarac. Nakon toga, trener Dudić je izvršio dvostruku izmjenu, u igru su ušli Osmić i Anđušić, a iz igre su izašli Vehabović i Pršeš. U 76. minuti Brandao se opet našao u prilici, ali na kraju loše šutira. 

U 81. minuti priliku za igru dobili su Ovčina i Ćivić koji su zamijenili Cvijanovića i Daria. U 83. minuti u listu strijelaca se upisao i Denis Zvonić koji se nakon kornera našao usamljen na drugoj stativi, te tako doveo Velež u vodstvo od 3:0!Priliku za igru do kraja utakmice dobio je i mladi Sijamija, a pred sami kraj utakmice za 4:0 pogodio je i Nemanja Anđušić.Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, tako da su Rođeni sa sigurnom pobjedom zaključili prvi dio sezone 2020/21.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

EVROPA JE BLIZU: Velež slavio protiv Sloge iz Doboja!

OBAVLJNEN ŽRIJEB

Zrinjski domaćin u prvoj finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine!

MOSTAR

VELEŽ PORUČIO: Cilj je bio napad na naše igrače!

NEREDI NAVIJAČA

ZRINJSKI JE POD USLOVOM: Oduzimaju li im se bodovi?

SVIRAN OFSAJD

SUDIJA PODIGAO ZASTAVICU: Je li Velež oštećen za čist pogodak?

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori