ŽELJINE PRISTALICE

MANIJACI OŠTO PORUČUJU: Begiću, dirnuo si našu svetinju!

NOVE KRITIKE ZA ČELNIKA N/FSBiH

Skandal trese N/FSBiH obzirom da je s mjesta počasnog predsjednika smaknut legendarni Ivica Osim, a postavljen Elvedin Begić.

Oglasili su se i najvatreniji navijači Željezničara, Manijaci, koji poručuju da je Begić dirnuo njihovu svetinju. Njihovo saopštenje prenosimo u cjelini i bez izmjena.

"Od Nogometnog saveza BiH godinama doživljavamo razna poniženje i ova organizacija sa svojim čelnicima je isključivi krivac što bh. nogomet ne ide naprijed. I kada pomislimo da niže od toga ne može, oni nas razuvjere. Ovaj put, dirnuli su i našu najsvetiju tačku – Ivicu Osima.


Sramnim i nepotrebnim dodatkom u Statutu o broju godina, ljudska gromada koja je svojevremeno spasila bh. nogomet praktično je eliminisana iz funkcija NS BiH, a u isto vrijeme kreiran je prostor za Elvedina Begića, koji je ranije stisnuo petlju i prihvatio biti počasni predsjednik Saveza zajedno rame uz rame s Osimom.


Umjesto da Osima u njegove pozne godine nagrade imenovanjem na neku funkciju ili recimo da se Kup BiH nazove njegovim imenom, Savez se potrudio da ga iz čista mira degradira. Naravno, to su držali u tajnosti mjesecima jer su znali kakvu su sramotu napravili.


Osimu pozicija u ovakvom Savezu i nije potrebna. Zašto se petljati u nešto što je ispod njegove časti i ugleda, što je samo blato i prljavština obojena politikom, nacionalizmom i korupcijom.


Osim je veći od Nogometnog saveza BiH i kada dođe normalno vrijeme i pošteni ljudi, to će se i samo potvrditi.
Za kraj vas upozoravamo da se prestanete igrati s imenom Ivice Osima, ali i da prestanete dodatno uništavati bh. fudbal jer je naše strpljenje pri kraju. Osime, nisu te dostojni!", navodi se u saopštenju.

VEZANE VIJESTI

WWIN LIGA

Željezničar poražen od Posušja na Mokrom docu

GRBAVICA

Galić heroj navijača Plavih: Skinuo je parolu Hordi zla

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

VJEČITI DERBI

DANAS JE NA RASPOREDU 152. VJEČITI DERBI: Željo ili Sarajevo?

VJEČITI DERBI

Ništa od zajedničkog pressa, predstavnici FK Sarajevo otkazali!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori