BRAZILSKI INTERACIONALAC

Douglas Cruz: Zbog trenera Jagodića sam bolji igrač nego što sam bio!

(Foto: sportsport.ba)

Prije početka sezone u redove banjoluškog Borca iz Hrvatske, tačnije iz tamošnjeg drugoligaša Dubrave stigao je Brazilac Douglas Cruz.

Rijetki su fudbaleri iz Južne Amerike koji su se okušali u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a ovaj 22-godišnji brazilski defanzivac smatra da je dolaskom u Borac napravio dobar potez. Uživa u Banjoj Luci, za saigrače, struku i čelne ljude kluba ima samo riječi hvale, a iako kaže da je primjetio da u Banjoj Luci ima mnogo više žena od muškaraca, još uvijek je bez djevojke.

Tvoj prvi susret s loptom?

"Fudbal sam počeo igrati sa 10 godina. Otac je bio fudbalski fanatik, moja najdraža igračka je bila lopta i onda je nekako i normalno, pogotovo u Brazilu, da od malih nogu krenete trenirati. Od samog početka otac mi je bio velika podrška, uvijek me hrabrio. Volim fudbal i trudio sam se da postanem profesionalni fudbaler."

Iz Brazila si stigao u Hrvatsku, pa zatim u Bosnu i Hercegovinu, tačnije u Borac.

"Upravo tako, preko agencije sam stigao u Hrvatsku. Igrao sam jednu sezonu u Drugoj ligi. Nisam se bojao dolaska u Evropu. Istina, malo sam bio zabrinut zbog adaptacija, ali znao sam šta želim, tako da sam put Evrope krenuo psihički spreman. Moram naglasiti da su me u Banjoj Luci sjajno dočekali, imam izuzetno dobar odnos sa svima u klubu i to mi mnogo znači. Sretan sam u Borcu, Banja Luka je lijep grad, a posebno mi se sviđa vaša kuhinja".

Borac se nakon 17 odigranih kola nalazi na 3. mjestu tabele. Koliko si zadovoljan rezultatima i svojim igrama?

"Nije loše, no moram reći da bih bio mnogo zadovoljniji da smo prvi na tabeli. Međutim, fudbal je nepredvidiv, cilj nam je izaći na evropsku scenu što znači da moramo biti u samom vrhu tabele. I budite sigurni da će tako i biti. Što se tiče mojih igara, zadovoljan sam. Tu sam tek četiri mjeseca, moram poboljšati neke stvari, fudbaler sam i uvijek moram težiti boljem. Mislim da sam u utakmicama u kojima sam dobijao priliku odigrao dobro i želim tako nastaviti kako bih pomogao ekipi da ostvari zacrtane ciljeve".

Za vikend u goste vam stiže aktuelni prvak, lider i jedina neporažena ekipa u prvenstvu. Koliko Borac može protiv Sarajeva?

"Mnogo cijenim Sarajevo. Radi se o sjajnoj ekipi, ali igramo u Banjoj Luci. To je naš dom, tu smo najopasniji. Biće to sjajna predstava i učinit ćemo sve da budemo ekipa koja će Sarajevu nanijeti prvi poraz u sezoni".

U Borcu sarađuješ sa Vladom Jagodićem. Kakva je vaša saradnja?

"Moram naglasiti da mi je mnogo pomogao otkako sam stigao u Banja Luku. Mislim da sam bolji igrač nego što sam bio prije par mjeseci. Radi se o treneru koji zna izvući maksimum iz svakog igrača, a posebno me dojmilo to što uvijk ohrabruje ekipu, pa čak i onda kada nam ne ide baš najbolje".

Profesionalni fudbaler si, malo je slobodnog vremena, no šta radiš kada nisi na treningu. Imaš li djevojku, s kim se najviše družiš?

"Nemam djevojku, a slobodno vrijeme koristim tako što izađem na piće sa Moe Jallowom. Rekao sam da mi se vaša kuhinja sviđa, pa obično smo u restoranima. No, zbog pandemije u posljednje vrijeme izbjegavam izlaske".

Da li ti nedostaje Brazil?

"Da, jako mi nedostaje Brazil i porodica. Razmišljao sam kako da ove godine posjetim porodicu i prijatelje, ali vjerovatno da moji planovi zbog pandemije neće biti ostvareni."

Banja Luka je grad koji je poznat po tome što ima četiri puta više žena nego muškaraca. Jesi li primjetio ovaj nesrazmjer?

"Ovdje zaista ima mnogo žena, primjetio sam tu razliku, a kako i ne bih? Da budem iskren, sviđa mi se", kazao je Brazilac u razgovoru za SportSport.ba

VEZANE VIJESTI

ZABRANIO MUP KS

Navijači Borca ne mogu na Koševo, saopštenjem reagovao i Bordo klub!

OBAVLJNEN ŽRIJEB

Zrinjski domaćin u prvoj finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine!

BANJA LUKA

Borac se plasirao u finale Kupa BiH

WWIN LIGA BIH

Nastavlja se WWin liga BiH: Derbi igraju Borac i Sloga u Banja Luci!

DERBI U MOSTARU

BEZ POBJEDNIKA: Velež i Borac podijelili bodove u derbiju kola!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori