TRI GOLA ZA 22 MINUTE

'BLITZKRIEG' ŠIROKOBRIJEŽANA: Sloboda pala na Pecari za 22 minute!

(Foto: jabuka.tv)

Nogometaši Širokog Brijega upisali su novu uvjerljivu domaću pobjedu. Nakon što je prije dva kola Radnik poražen na Pecari s pet golova u mreži, ovaj put u sklopu 17. kola m:tel Premijer lige pala je tuzlanska Sloboda rezultatom 3:0.

Domaći su odmah na početku krenuli odlučno tražeći nova tri boda od prve minute. Već u 5. minuti nakon što je Devedžić povlačio za dres Radeljića, dosuđen je jedanaesterac za domaće. Odgovornost je preuzeo Toni Jović, ali njegov udarac golman Golobović brani.

U nastavku akcije odbijenu loptu dočekao je Angelov i šutirao glavom te pogodio gredu, a lopta je nakon došla pravo na glavu Jurilja koji je lagano posprema u mrežu za vodstvo 1:0 za svaki slučaj. Ali gol se piše Viktoru Angelovu jer je lopta prešla gol liniju nakon njegova udarca glavom.

Široki je nakon toga nastavio s jakim pritiskom želeći što prije riješiti pitanje pobjednika u ovoj utakmici. Već u 17. minuti bilo je 2:0 za Širokobriježane. Lijepo je ubacio Ćorić s desne strane, Vukoja je potom sjajno propustio loptu, a Makedonac Viktor Angelov glavom bez većih problema matirao Golubovića za sigurno vodstvo u samom početku utakmice za svoj drugi gol na utakmici.

Tri minute kasnije zaprijetio je Ćorić iskosa, ali Golobuvić brani. S druge strane u 24. minuti Devedžić šutirao glavom nakon udarca iz kuta, ali lopta otišla preko gola. Bila je to jedina prigoda za Tuzlake u prvom dijelu.

U 29. minuti novi gol i velikih 3:0 za Široki. Vukoja je proigrao Jurilja koji se sjajno oslobodio čuvara i na kraju šutirao s vrha kaznenog prostora u donji lijevi nebranjeni dio mreže gola Golubovića! Bio je to prvi pogodak na utakmici za krilnog napadača domaćih.

U nastavku bez većih promjena stanja na terenu, Široki je u potpunosti kontrolirao igru, dok su Tuzlaci bili bezopasni. U 53. minuti šutirao je Marić nakon lijepe akcije, ali Predragović je blokirao njegov udarac. S druge strane nakon kvalitetnog slobodnog udarca upravo Predragovića, neko od igrača Širokog je blokirao njegov udarac.

Do kraja meča tempo je drastično pao i obje momčadi su jedva čekale kraj utakmice i to je bilo sve.

VEZANE VIJESTI

DOBOJ

JAGODIĆ NA ISKUSTVO: Sloga slavila protiv Širokog!

KONJIC

Široki Brijeg nanio Igmanu novi težak poraz

GRBAVICA

ŠOK NA GRBAVCI: Široki Brijeg slavio protiv Željezničara

TUŠANJ

SLUŽBENO: Marko Maksimović novi trener FK Sloboda

PECARA

NAKON NOVOG PORAZA: Klub iz Hercegovine smijenio trenera

PROMO

Šta će reći Svjetska rukometna federacija? Enis i Milan zaigrali za Goražde

Najveće kvote za Prvu FBiH su u Meridianu: Bratstvo 2.50, Stupčanica 2.50

NLB Banka i JKP Općine Stari Grad potpisali Sporazum o razumijevanju

Ponuda koju ne smijete propustiti: U slučaju promašenog singla na meč Holandija-BiH, ulog vam se vraća!

NLB Banka Sarajevo obezbijedila pogodnosti za NLB Osnovni paket za mlade

NLB banka generalni sponzor Javnog dočeka Nove 2025. godine

Za vijek postojanja: Meridian podržao FK Drina Višegrad

AdmiralBet: Uzmi 10 KM Freebeta bez ograničenja i 100 besplatnih spinova za automatski keš!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori