SPFBiH

Institut Johan Cruyff otvara vrata budućnosti sportaša

AKADEMSKO OBRAZOVANJE

Institut Johan Cruyff dodaje Sindikat profesionalnih fudbalera Bosne i Hercegovine (SPFBiH) u svoju mrežu partnera kako bi svim svojim sportašima i osoblju olakšao akademsku obuku u sportskom menadžmentu.

Potaknut svojom vjernom misijom da doprinese profesionalizaciji sportske industrije, Johan Cruyff Institut otvara vrata profesionalnoj budućnosti sportaša SPFBiH nakon potpisivanja sporazuma, koji će svim igračima i osoblju sindikata omogućiti značajan popust na akademske programe iz sportskog menadžmenta, sportskog marketinga i sponzorstva, poslovanja i treniranja u organizaciji Instituta Johan Cruyff.

Ovaj sporazum otvara niz mogućnosti za dvije organizacije u vidu suradnje u akademskim aktivnostima, webinarima, studijama, slučajeva ili posjetama, kao i mogućnost nekoliko pripravničkih mjesta u SPFBiH za studente Instituta Johan Cruyff, ovisno o njihovoj dostupnosti.

Sindikat profesionalnih fudbalera Bosne i Hercegovine osnovan je prije gotovo pet godina i već predstavlja više od 600 sportaša iz cijele države. Bila je to zamisao sada umirovljenog fudbalera Aldina Džidića, a organizacija je stvorena u svrhu zaštite profesionalnih, radnih, ekonomskih i socijalnih prava elitnih nogometaša zemlje, kao i pružanje usluga profesionalnog usmjeravanja, između ostalih aktivnosti. SPFBiH  član je organizacije FIFPro, međunarodne unije fudbalera, koja štiti njihova prava i interese na svjetskom nivou.

Što se tiče Sindikata, komentirali su da “mogućnosti za obrazovanje i pripremu za život nakon profesionalne karijere od velike važnosti za igrače. Zbog toga smo sretni i ponosni što smo potpisali ugovor o suradnji s Institutom Johan Cruyff , jedna od vodećih svjetskih institucija u obrazovanju za sportski menadžment. Radujemo se ovoj suradnji i razmjeni znanja i iskustava, jer iskreno vjerujemo da će programi ove institucije biti od koristi našim članovima.”

Cristina Palés, direktorica marketinga Instituta Johan Cruyff, istaknula je da “stvaranje saveza sa SPFBiH znači promicanje treninga sportskog menadžmenta među nogometašima u Bosni i Hercegovini koji teže budućnosti u svijetu sporta i pružiti im mogućnosti za profesionalni razvoj. Mi uvjereni smo u obostranu korist ove suradnje i vjerujemo da će to biti izvrsna prilika za rast i razvoj sportskog sektora u zemlji.”

Više informacija o programima edukacije prenijeti ćemo u narednom periodu, a posjetite i JCI web stranicu – https://johancruyffinstitute.com/en/

VEZANE VIJESTI

NOVO U BIH

STIGLA APLIKACIJA: Fudbaleri u BiH mogu prijaviti namještanje utakmica

SPFBIH

Čelik ne može igrati ni u Prvoj ligi FBiH ako ne isplati dugovanja?

REAKCIJA SPFBIH

Sindikat se protivi uvođenju amaterskih ugovora u Premijer ligi BiH

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori