ESPORT FK TUZLA CITY

AZMIR HUSIĆ SVE IMA: Pogledajte njegov eSport tim! (VIDEO)

PRO EVOLUTION SOCCER

PES ili FIFA, mišljenja su podijeljena. Koja je bolja igra i zbog čega, o tome bi se moglo diskutovati u nedogled. U nastavku teksta, prestavit će vam se eSport FK Tuzla City.

Naša ekipa je izabrala PES, u toku prvog vala korona virusa (mart) formirali smo multi ekipu(10v10, 11v11) i u početku smo se zvali Balkan City, obuhvatali smo igrače sa prostora nekadašnje države.

U početku smo se zabavljali, igrali međusobno, a potom smo počeli da igramo i razne lige. Kroz našu ekipu je prošlo preko stotinu raznih igrača, sve dok nismo formirali one najbolje i najaktivnije.  Na ljeto smo odlučili da formiramo esport ekipu (MODE: 10v10, 11v11).

Vjerovatno ste nekad u prolazu čuli za termin esport ali se nikad niste zapitali tačno šta je to. Esport bi mogli opisati kao jedno natjecateljsko igranje video igara putem konzola, računara, ili putem mobilnih telefona.  

Njihov dizajn je napravljen upravo da bi mogli imati kvalitetnije i bolje natjecanje, zato se pravi razlika i kod igara. Imamo one koje su ESPORT i one koje nisu.  Giganti iz regiona, kao što su Hajduk Split, Partizan Beograd, Crvena Zvezda, Dinamo Zagreb i mnogi drugi klubovi imaju svoju esport ekipu. Naš kapiten, menadžer, EMIR SULJAGIĆ, osnivač ekipe Balkan City je došao na ideju da i mi budemo prepoznatljivi u regionu, Evropi po imenu nekog kluba. Naša prva opcija od samog početka je bila FK Tuzla City. Nismo imali nikakvu dilemu prilikom izbora.  

I tako smo promijenili naziv iz Balkan City u Tuzla City sredinom ljeta gdje aktivno učestvujemo u ligama u kojima nastupa velika četvorka jugoslovenskog fudbala, Partizan, Crvena Zvezda, Hajduk i Dinamo. Igramo sa velikim uspjehom, a u naše redove smo uspjeli potpisati i tri internacionalca. Igrači iz Kuvajta, Grčke i Rusije su članovi naše ekipe, a ostatak ekipe je sačinjen od igrača iz BiH, Srbije, Hrvatske.  Mi smo kao eSport Fk Tuzla City postali prepoznatljivi ne samo u BiH, nego i širom regije i Evrope.

Takmičimo se u mnogim jakim ligama i konkurentni smo sa vrhunskim ekipama.  Išli smo i na stadion Bare, na kojem trenira FK Tuzla City, imali smo i kolektivno slikanje u dresovima, a nakon toga i zajedničko druženje na Zlači.  Prije nego ćemo promijeniti naziv u FK Tuzla City, imali smo priliku igrati i Evropski Kup kao nezvanična reprezentacija Bosne i Hercegovine, gdje smo nesretno poraženi od Srbije u polufinalu, ali smo osvojili nakon toga treće mjesto pobjedom protiv Holandije.  

Trenutno nastupamo u Posseidon League, Caelum League, Eurodivision i naravno u najjačoj ligi u Evropi, u VGL BAL takmičenju u kojem kreirate igrača sa svojim prezimenom i u kojem imate poseban patch sa dresovima i grbom ekipa koje nastupaju.  U prilog vam ostavljamo da pogledate i jednu utakmicu.

VEZANE VIJESTI

PES

Velike promjene stižu na Pro Evolution Socceru 2022 (VIDEO)

PES 2020

Novi update za PES 2020: Poznat izgled dresa reprezentacije BiH!

E-EURO 2020

E-reprezentativci Bosne i Hercegovine saznali protivnike na Euru 2020

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori