APEL ZA POMOĆ

HUMANITARNA AKCIJA: Pomozite invalidima iz Bužima

UKLJUČITE SE U HUMANITARNU AKCIJU

Apel za pomoć koji smo dobili od Udruženja distrofičara iz Bužima, prenosimo Vam u cijelosti...

“Dragi prijatelji,

Udruženje distrofičara Bužim je općinska organizacija osoba sa invaliditetom u koju se okupljalju lica oboljela od distrofije mišića i ostalih neuromuskulatornih oboljenja sa područlja općine Bužim. Udruženje su osnovala lica sa invaliditetom 2005. godine sa ciljem da vlastitim djelovanjem zagovaramo i stvaramo kvalitetnije uslove života za naše članove. Udruženje trenutno ima 46. članova, a procjena je da ovih lica u našoj općini ima daleko više. Udruženje ima svoju Šahovsku sekciju u okviru koje je izraslo nekoliko veoma kvalitetnih igrača. Kroz stalne programske aktivnosti, udruženje pruža pravnu i stručnu pomoć članstvu, zagovara za veća prava  na lokalnoj razini, ukazujemo na probleme članova, obilježavamo sve datume bitne za osobe sa invaliditetom, organizujemo razne izlete i druženja članova, razvijamo invalidski sport kroz šah dr..Po broju realizovanih aktivnosti i stepenu direktne podrške članstvu, naše udruženje predstavlja jednu od najaktivnijih organizacija osoba sa invaliditetom na prostoru USK-a i šire.


Iza nas je nastup na preko 50. šahovski turnira širom regiona, omogućili smo svojim članovima da gledaju utakmice reprezentacije BiH u Zenici, organizovali brojna putovanja i izlete. Za realizaciju svih ovih aktivnosti redovno smo se patili sa neprilagođenim prevozom.

Udruženje ovim apelom pokreće humanitarnu akciju kroz koju želimo kupiti prilagođeno kombi vozilo za prevoz osoba u invalidskim kolicima. Vrijednost ovakvog novog vozila iznosi oko 40.000 KM i humanitarna akcija je jedini način da obezbijedimo ovaj novac. Ukoliko ne uspijemo sakupiti potreban iznos za nov kombi, udruženje će pronaći i kupiti polovno vozilo za manji iznos.

Pristupačan prevoz je najveći problem našeg udruženja od osnivanja do danas, te realizacijom ove aktivnosti ćemo značajno olakšati i unaprijediti naš rad. 

Kupovinom novog kombi vozila dugročno ćemo riješiti prevoz osoba sa najtežim invaliditetom u općini Bužim.

Ovom prilikom molimo sve naše prijatelje, privrednike, institucije, našu dijasporu da u skladu sa svojim mogućnostima financijski pomognu ovu humanitarnu akciju, na čemu se unaprijed najiskrenije zahvaljujemo.

Humanitarnu akciju možete podržati uplatom na račun:

Banka: Raiffeisen Banka
Račun za uplatu u BIH: 1610000231910036
Račun za uplatu iz inostranstva: 
BA39 1610 0002 3191 0036
SWIFT CODE: RZBABA2S
Uplata na ime: UDRUZENJE DISTROFICARA BUZIM, MRAZOVAC 91., 77245 BUZIM

Naznaka: Prilog za kupovinu kombija.

Kontakt osoba: Samir Đulić, tel: 061/369-203, E - mail: [email protected]

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

Mladi golman iz Bužima Edis Nanić produžio ugovor sa Veležom!

BUŽIM

Predstavljamo uspješni Futsal klub Bužim koji slavi prvi rođendan!

BUŽIM

NK Vitez iz Bužima potpisao sporazum o saradnji sa FK Velež

BUŽIM

Izvučene grupe za 4. Novogodišnji malonogometni turnir u Bužimu

BUŽIM

Pogledajte bakljadu sa finala turnira 'Izet Nanić' u Bužimu!

PROMO

Ako se želite spremiti za sezonu posjetite Fitness centar Life!

AdmiralBet: Ekspertska analiza kvota za zagarantovan PROFIT!

BMW 4 GRAN COUPE odlazi u Prijedor! AdmiralBet nastavlja sa poklonima!

ADMIRALBET: Svjetski lider za fenomenalnu zabavu i PROFIT!

U Ljubuškom otvorena 51. Hifa Petrol benzinska pumpa

U hotelu President proslavite najbolju Novu godinu u Hercegovini!

Da li ste znali koji televizor je zvanični TV FIFA Svjetskog prvenstva?

Hifa Petrol ove godine donirala više od 130.000 KM Udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori