APEL ZA POMOĆ

HUMANITARNA AKCIJA: Pomozite invalidima iz Bužima

UKLJUČITE SE U HUMANITARNU AKCIJU

Apel za pomoć koji smo dobili od Udruženja distrofičara iz Bužima, prenosimo Vam u cijelosti...

“Dragi prijatelji,

Udruženje distrofičara Bužim je općinska organizacija osoba sa invaliditetom u koju se okupljalju lica oboljela od distrofije mišića i ostalih neuromuskulatornih oboljenja sa područlja općine Bužim. Udruženje su osnovala lica sa invaliditetom 2005. godine sa ciljem da vlastitim djelovanjem zagovaramo i stvaramo kvalitetnije uslove života za naše članove. Udruženje trenutno ima 46. članova, a procjena je da ovih lica u našoj općini ima daleko više. Udruženje ima svoju Šahovsku sekciju u okviru koje je izraslo nekoliko veoma kvalitetnih igrača. Kroz stalne programske aktivnosti, udruženje pruža pravnu i stručnu pomoć članstvu, zagovara za veća prava  na lokalnoj razini, ukazujemo na probleme članova, obilježavamo sve datume bitne za osobe sa invaliditetom, organizujemo razne izlete i druženja članova, razvijamo invalidski sport kroz šah dr..Po broju realizovanih aktivnosti i stepenu direktne podrške članstvu, naše udruženje predstavlja jednu od najaktivnijih organizacija osoba sa invaliditetom na prostoru USK-a i šire.


Iza nas je nastup na preko 50. šahovski turnira širom regiona, omogućili smo svojim članovima da gledaju utakmice reprezentacije BiH u Zenici, organizovali brojna putovanja i izlete. Za realizaciju svih ovih aktivnosti redovno smo se patili sa neprilagođenim prevozom.

Udruženje ovim apelom pokreće humanitarnu akciju kroz koju želimo kupiti prilagođeno kombi vozilo za prevoz osoba u invalidskim kolicima. Vrijednost ovakvog novog vozila iznosi oko 40.000 KM i humanitarna akcija je jedini način da obezbijedimo ovaj novac. Ukoliko ne uspijemo sakupiti potreban iznos za nov kombi, udruženje će pronaći i kupiti polovno vozilo za manji iznos.

Pristupačan prevoz je najveći problem našeg udruženja od osnivanja do danas, te realizacijom ove aktivnosti ćemo značajno olakšati i unaprijediti naš rad. 

Kupovinom novog kombi vozila dugročno ćemo riješiti prevoz osoba sa najtežim invaliditetom u općini Bužim.

Ovom prilikom molimo sve naše prijatelje, privrednike, institucije, našu dijasporu da u skladu sa svojim mogućnostima financijski pomognu ovu humanitarnu akciju, na čemu se unaprijed najiskrenije zahvaljujemo.

Humanitarnu akciju možete podržati uplatom na račun:

Banka: Raiffeisen Banka
Račun za uplatu u BIH: 1610000231910036
Račun za uplatu iz inostranstva: 
BA39 1610 0002 3191 0036
SWIFT CODE: RZBABA2S
Uplata na ime: UDRUZENJE DISTROFICARA BUZIM, MRAZOVAC 91., 77245 BUZIM

Naznaka: Prilog za kupovinu kombija.

Kontakt osoba: Samir Đulić, tel: 061/369-203, E - mail: [email protected].

VEZANE VIJESTI

BUŽIM

Završen 27. Malonogometni turnir 'Izet Nanić' u Bužimu!

BUŽIM

U Bužimu održan Memorijalni turnir veterana u velikom fudbalu!

BUŽIM

U Bužimu otvoren malonogometni memorijalni turnir 'Izet Nanić'

BUŽIM

U Bužimu se 'šminka' stadion za najbolji futsal turnir u BiH!

BUŽIM

Za malonogometni turnir 'Izet Nanić' nagradni fond 8.000 KM

PROMO

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

I ove godine u Hotelu Hills najbolja proslava 8. marta

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

Bingo nastavlja podršku ženskom poduzetništvu!

DANAS U MERIDIANU: Sastavi tiket, uzmi dobitak za dvoje

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

TOČAK SREĆE U MERIDIANU: Svakog petka osvoji vrhunske bonuse

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori