LIGA NACIJA

ZMAJEVI OPET NEMOĆNI: Poraz od Holandije u Amsterdamu

NOVI PORAZ

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na na Johan Cruijff Areni u Amsterdamu od Holandije sa 1:3 u susretu petog kola grupe 1 UEFA A Lige nacija.

Owen Wijndal u 3' pokušava da centrira sa dense strane i pogađa stativu bh. tima. Minutu poslije pokušao je Miralem Pjanić sa ivice kaznenog prostora, ali lopta odlazi pored gola.

Domaći tim do prednosti dolazi u 6'. Nakon odlične akcije Denzel Dumfries šalje loptu na peterac za Georginia Wijnalduma koji je precizan za 1:0.

Amer Gojak u 13' odlično prolazi po lijevoj strani i vraća loptu na ivicu kaznenog prostora za Pjanića koji šutira preko gola.

Već u sljedećem napadu Holanđani udvostručuju prednost. Memphis Depay je centrirao sa lijeve strane, Steven Berghuis glavom spušta loptu za Wijnalduma, a kapiten Holandije postiže svoj drugi pogodak večeras za 2:0.

Kapiten Holandije Wijnaldum je dobru priliku imao i u 30', ali je Ibrahim Šehić odbranio njegov pokušaj.

Pokušao je i Rade Krunić sa 16 metara u 33', ali Tim Krul brani. Armin Hodžić u 42' nakon centaršuta Pjanića nije bio precizan.

Depay je u 47' odlično proigrao Stevena Berghuisa koji izlazi sam pred Šehića, ali naš golman dobro interveniše. Pokušao je i Depay u 51', ali Ibrahim Šehić je još jednom na visini zadatka.

Pjanić u 54' šalje loptu u protivnički kazneni prostor za Hodžića koji glavom upošljava Višću, međutim krilni napadač šutira pored gola.

U 55' 3:0 za Holandiju. Još jedna dobra akcija domaćeg tima, Dumfries ostavlja loptu na peterac za Depaya koji postiže pogodak.

Zmajevi smanjuju prednost Holandije u 63'. Samo dvije minute nakon što je ušao u igru Smail Prevljak postiže pogodak nakon dodavanja Edina Višće sa desne strane.

Prevljak je i u 78' imao još jednu odličnu priliku. Ponovo ga je Višća proigrao sa desne strane, ali naš napadač ovaj put sa desetak metara loptu šalje pored gola.

Prve nastupe za Bosnu i Hercegovinu u ovom meču upisali su Vladan Danilović i Almedin Ziljkić.

Ovim porazom naša reprezentacija je izgubila šanse da opstane u A Ligi nacija. Posljednje kolo na programu je 18. novembra kad će Bosna i Hercegovina na „Grbavici“ dočekati selekciju Italije.

VEZANE VIJESTI

PRIJETNJE IFRANU PELJTI

KAKVI SMO MI LJUDI? Peljto zbog prijetnji više neće suditi!

SELEKTOR BIH

Savo Milošević brzo zaboravio Ukrajinu, zapjevao u Beogradu!

NORVEŠKA

Izabranici Dubravka Orlovića preokrenuli 0:2 protiv Crne Gore

ETNO SELO STANIŠIĆI

Kadetska reprezentacija BiH slavila protiv Bjelorusije!

SARAJEVO

GOTOVO JE: VAR od sljedeće sezone u Premijer ligi BiH

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori