'PETARDA'

NASTAVLJEN BORDO NIZ: Mladost primila petardu na Koševu!

FOTO: FK Sarajevo

FK Sarajevo večeras je u okviru 13. kola m:tel Premijer lige BiH upisao novu pobjedu nad ekipom Mladosti rezultatom 5:1. Strijelci za Bordo ekipu bili su Velkoski, Rahmanović, Mustedanagić, te dva puta Handžić.

Već od prve minute Sarajevo počinje vršiti pritisak na gol Semira Bukvića, a Bordo ekipa iz prve prave prilike došla je do vodstva. Igrala se 23. minuta, a nakon lijepe akcije Tatar je s desne strane ubacio na drugu stativu za Velkoskog koji glavom šalje loptu u mrežu za 1:0.

 Već pet minuta poslije na semaforu je pisalo 2:0, Alić se okliznuo i lopta je došla do Handžića, koji šutira, a onda se lopta odbija od Mahmića, vara Bukvića i završava u mrežu za 2:0. 

Nije se Mladost uspjela oporaviti od toga i već u 35. minuti je primila i treći gol. Loše je reagovala odbrana Mladosti, Rahmanović je imao nekoliko kontakata s loptom i odlično se snašao, te šalje loptu do Handžića koji postiže svoj drugi gol za 3:0 i konačan rezultat prvog poluvremena.

Nastavak je bio čista formalnost pošto je pitanje pobjednika već ranije bilo riješeno. Sarajevo dosta brzo, već u 54. minuti, dolazi do četvrtog gola. U prodoru je tada bio Oremuš, lopta se odbila do Rahmanovića, a on snažnim udarcem pogađa mrežu Bukvića za 4:0. Potom je došlo do malog opuštanja u redovima domaćih, a i Marinović je napravio veliki broj izmjena. Mladost je počela napadati, a u 70. minuti je došla do utješnog pogotka. Nedim Hadžić je prošao po desnoj strani, a onda šutirao i pogodio dalji ugao gola za 4:1. 

U 76. minuti Sarajevo je moglo do petog gola. Odigrali su domaći lijepu akciju, lopta je stigla do rezerviste Mustedanagića na svega 6-7 metara od gola, ali ga je uspio izblokirati neko od odbrambenih igrača gostiju. Tačku na ovu utakmicu je ipak stavio Mustedanagić golčinom iz slobodnjaka u 90. minuti susreta.

Sjajno je pogodio udarcem ruba kaznenog prostora i postavio konačnih 5:1.

Tako je Sarajevo stiglo do desete pobjede sezone i sada ima ukupno 32 boda, sedam više od sljedećeg protivnika, drugoplasiranog Željezničara, koji ima utakmicu manje.

VEZANE VIJESTI

ZABRANIO MUP KS

Navijači Borca ne mogu na Koševo, saopštenjem reagovao i Bordo klub!

GRBAVICA

DERBI PREPUN TENZIJA: Željo do boda s igračem manje!

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

VJEČITI DERBI

DANAS JE NA RASPOREDU 152. VJEČITI DERBI: Željo ili Sarajevo?

VJEČITI DERBI

Ništa od zajedničkog pressa, predstavnici FK Sarajevo otkazali!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori