MOSTAR

VELEŽ IGRA ZA EVROPU: Rođeni razbili Slobodu u Mostaru!

SIGURNA POBJEDA VELEŽA PROTIV SLOBODE

Večeras je na stadionu Rođeni odigrana utakmica 11. kola m:tel Premijer lige BiH između FK Velež Mostar i FK Sloboda Tuzla.

Nakon 90 minuta igre Rođeni su upisali pobjedu rezultatom 3-0, a strijelci su bili Mulić, Anđušić i Radovac.

Rođeni su odlično otvorili utakmicu i preko Mulića u 11. minuti dolaze do prednosti. Nakon toga, svoj udarac je oprobao Anđušić, ali lopta odlazi daleko pored gola. Na drugoj strani, gosti su pokušavali ugroziti gol Veleža brzim tranzicijama nakon osvojene lopte, ali je odbrana Veleža uspjevala pravovremeno reagovati.

U 37. minuti Mulić se našao u šansi, ali je dobro reagovala odbrana gostiju, za koje je Dženis Beganović u 41. minuti dobro šutirao i natjerao Bobića da interveniše. Pred sami kraj prvog poluvremena, gosti su imali priliku iz slobodnog udarca da dođu do izjenačenja, ali je centaršut Tomaševića preletio sve  igrače u 16-ercu. Tako se na odmor otišlo sa rezultatom 1-0 za Velež.

Gosti su bolje ušli u drugo poluvrijeme, te su nakon dva prekida pokušali doći do gola, ali je odbrana Veleža u oba slučaja dobro reagovala. Ipak, Rođeni su odmah uzvratili te u 57. minuti dolaze do drugog gola, a strijelac je bio Nemanja Anđušić. 

Nakon gola, trener Dudić je izvršio dvostruku izmjenu. Umjesto Vehabovića i Anđušića, u igru su ušli Osmić i Ovčina. U 64. minuti Mulić je šutirao, ali lopta odlazi pored gola. Nakon toga, probao je i iz slobodnog udarca, ali bez promjene rezultata. 

U 80. minuti utakmice, nova dvostruka izmjena u timu Veleža. Umjesto Mulića i Ćivića u igri su Čatić i Zvonić. U 83. minuti odličnu igru večeras svojim golom krunisao je Samir Radovac za vodstvo Veleža 3-0. 

VEZANE VIJESTI

WWIN LIGA BIH

Navijači Veleža spremaju invaziju: Transparenti po cijeloj Hercegovini!

MOSTAR

Velež će imati jedan od najljepših stadiona, pogledajte prizore!

MOSTAR

VELEŽ ODBIO SARAJEVO! Hoće li se iko odazvati?

WWIN LIGA BIH

ROĐENI SIGURNI: Velež rutinski savladao Igman iz Konjica!

MOSTAR

IZBACILI VELEŽA: Široki Brijeg u 1/2 finalu Kupa BiH!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori