KALKULACIJE

RAČUNICA JE JASNA: Zmajevi ovako mogu ostati u A diviziji Lige nacija

PORAZ U POLJSKOJ 'ZAKUHAO' STVARI

Kada bi postojao sport zvani "matematičke kalkulacije", Bosna i Hercegovina bila bi svjetski prvak. Ili, bar, viceprvak...

Dok drugi igraju fudbal, pobjeđuju, osvajaju bodove, mi se bavimo kalkulacijama i računamo koliko nam je potrebno da ostvarimo "nešto". I na kraju, kada postane jasno da nemamo ni teoretskih šansi da ostvarimo to nešto, onda mijenjamo selektora. I tako godinama unazad, piše Faktor.ba.

Da nastavimo tradiciju, pobrinuli smo se i u Ligi nacija A. Zmajevi su u evropsku elitu, među 16 najboljih reprezentacija Evrope u ovom takmičenju, stigli zahvaljujući osvajanju Lige nacija B ispred Austrije i Sjeverne Irske. Novu sezonu počeli smo u grupi 1 Lige nacija A i to zajedno sa Italijom, Nizozemskom i Poljskom.

Mnogi su tada smatrali da ćemo se sa Poljacima boriti za opstanak, ali sada je gotovo izvjesno da ćemo teško uloviti treće mjesto koje garantuje opstanak.

Robert Lewandowski i društvo sinoć su bh. timu nanijeli drugi poraz u ovom takmičenju, a samo u jednom slučaju na kraju bi završili iza nas. Za taj rasplet potrebno je da Poljaci izgube od Italije i Nizozemske, a da bh. tim ostvari dvije pobjede protiv istih protivnika (Italija na Grbavici i Nizozemska u gostima).

Druga opcija je da Nizozemska završi posljednja u grupi. U tom slučaju morali bi izgubiti oba meča (Poljska i BiH), a mi bismo smo ih morali pobijediti u gostima (u ovakvom raspletu nebitna nam je utakmica protiv Italije).

Postoji opcija po kojoj i Italija može ispasti iz naše grupe. Tada bi Azzurri morali izgubiti na gostovanju u BiH i ne bi smjeli savladati Poljsku (ako izgube, nama bi protiv Nizozemska bio dovoljan bod, a ako remiziraju, Zmajevi bi morali slaviti kod Lala).

Sve u svemu, izabranike Duška Bajevića u novembru očekuje (ne)moguća misija. Za 15. novembar zakazano je gostovanje kod Nizozemske, a tri dana kasnije ugostit ćemo Italiju.

VEZANE VIJESTI

PRIJETNJE IFRANU PELJTI

KAKVI SMO MI LJUDI? Peljto zbog prijetnji više neće suditi!

SELEKTOR BIH

Savo Milošević brzo zaboravio Ukrajinu, zapjevao u Beogradu!

NORVEŠKA

Izabranici Dubravka Orlovića preokrenuli 0:2 protiv Crne Gore

ETNO SELO STANIŠIĆI

Kadetska reprezentacija BiH slavila protiv Bjelorusije!

SARAJEVO

GOTOVO JE: VAR od sljedeće sezone u Premijer ligi BiH

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori