SAOPŠTENJE

NISMO DUGO ČEKALI: Čelik žestoko odgovorio Nogometnom savezu BiH

(Foto: nk čelik)

Nakon što je NSBiH objavio da više neće igrati na stadionu Bilino polje u Zenici zbog navodnih vrijeđanja sa tribina, brzo je stigao odgovor zeničkog Čelika koje prenosimo u cijelosti.

"Poštovani gospodine Džemidžić,

S Vaše strane smo očekivali da se obratite klubu a ne rukovodstvu grada koji je tek formalni vlasnik nekretnine koja je dom domaćina reprezentacije – stadion “Bilino polje”. Ipak, ne želeći ostati nijemi na optužbe protiv NK Čelik, kao predsjednik kluba imam dužnost da vas izvijestim o sljedećem.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je uvijek dobrodošla na stadion “Bilino polje” i uvijek će tako biti jer mjestu bosansko-hercegovačke državnosti i ne pripada ništa manje od toga. Stadion, kao domaćin sekretarijata NK Čelik Zenica, je podložan klupskom COVID-19 protokolu donešenom od strane nadležnih službi i u kojem je iz epidemiološko-sigurnosnih razloga potrebna najava za svakog pojedinca, a pogotovo za veće grupe ma ispred koga one dolazile. Obavijest o tome je javno istaknuta na ulasku u stadion.

Podsjetit ću vas da ste pravo o besplatnom korištenju našeg doma u periodu između 2016. i 2026. god. stekli potpisivanjem ugovora sa Gradom Zenicom. Imajući u vidu na takve izvanredne pogodnosti koje N/FSBiH nema nigdje drugdje, bilo bi krajnje pristojno pokazati poštovanje prema domaćinu koji, želeći pomoći reprezentaciju svoje domovine, radne zadatke, treninge i utakmice izmješta kako bi pomogao reprezentaciju, uprkos njenom rezultatskom neuspjehu koji će vas, siguran sam, i finansijski pogoditi.

Za nas u Čeliku je fudbal mnogo više od toga. Vaš dopis ćemo protumačiti kao da ste konačno “pronašli razlog” koji ste toliko tražili. Kao što vam je dobro poznato, funkcioneri fudbalskih saveza, gradonačelnici pa čak i stadioni su prolazni. Ono što je vječno je naša ideja i stav kao usijani plamen u visokoj peći iz koje izlazi vreli i jaki čelik! Zenički Čelik!

Imajući u vidu najavljene promjene unutar N/FSBiH, iz jesenjeg prvaka Kantonalne lige ZDK vam svima želimo sretne buduće profesionalne izazove i sreću u pronalasku narednih angažmana.

Put sa dna nije težak kada se zna cilj." - stoji u pismu NK Čelik upućeno NSBiH.

VEZANE VIJESTI

ZENICA

Zeljković: Ovaj poraz ćemo pamtiti kao jedan od najbolnijih

GRBAVICA

Poruka predsjednika Vice Zeljkovića

SARAJEVO

Zeljković: Razmišljamo o skraćivanju WWin lige BiH

RS

Zeljković oslobodio niželigaše iz Rs plaćanja kotizacije

NJEMAČKA

Zvjezdan Misimović se prerušio u svećenika

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori