'RAT'

NSBiH ŠOKIRAO JAVNOST: Informacija koja će uzdrmati bh. navijače!

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO

Nogometni savez BiH uputio je pismo 12. oktobra gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću kao reakciju na dešavanja na stadionu Bilino Polje tokom utakmice Bosne i Hercegovine i Nizozemske. 

„Mučno je bilo svjedočiti salvama uvreda, slušajući horske vulgarnosti upućene predsjedniku i našem Savezu tokom cijelog prvog poluvremena, što je vama neprilično i navesti u pisanoj formi. Riječi koje su pojedinci koristili zorno potvrđuju spoznaju da više nismo dobrodošli u Zenicu. Tjeraju nas, psuju nas, vrijeđaju nas, diraju u naše porodice i ljudsko dostojanstvo, a sve je to veoma dobro pripremljeno rukom „dirigenta“ koji je dobro uvježbao svoj orkestar za ovu priliku“, navodi se u pismu koje potpisuje u ime Nogometnog saveza BiH generalni sekretar Adnan Džemidžić. 

U pismu se navodi da će gradonačelnik Kasumović bosanskohercegovačkoj javnosti, kako sportskoj tako i onoj široj, detaljno pojasniti zašto državna reprezentacija neće više igrati u Zenici. 

„Kako ćete objasniti građanima Zenice da je onaj Savez kojeg tjeraju iz Vašeg grada napravio višemilionsku investiciju na Crkvičkom brdu, uzimsjući zapuštenu deponiju prije desetak godina pretvorivši je u nacionalni trening kamp, a da to nije neprijatelj grada kako poručuje „tribina“. Kako ćete objasniti Vašim sugrađanima da je Savez kojeg tjeraju isti onaj koji je investirao ogromna sredstva u renoviranje, održavanje funkcionalnog, gradskog stadiona „Bilino Polje“ na kojem kontinuirano održava trenažni proces i odigrava zvanične utakmice NK „Čelik““, navodi se. 

Iz Saveza ističu da bi sve moglo biti povezano sa dešavanjima oko NK Čelik kada su 2020. godine definitivno napustili premijerligaško društvo. 

„Jasno i glasno kažemo, reprezentacija BIH neće do daljnjeg igrati utakmice na stadionu „Bilino Polje“ dok god budemo „dežurni krivci“ za sve loše što se desilo u prethodnom periodu sportskog života grada Zenice“, navodi se. 

Ovim povodom u srijedu će gradonačelnik Zenice održati press konferenciju, prenosi Patria

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

Poznato ko će suditi derbi Zrinjskog i Sarajeva

ZENICA

Zeljković: Ovaj poraz ćemo pamtiti kao jedan od najbolnijih

GRBAVICA

Poruka predsjednika Vice Zeljkovića

SARAJEVO

NSBIH čestitao Dan nezavisnosti BiH

SARAJEVO

Zeljković: Razmišljamo o skraćivanju WWin lige BiH

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori