SRETNO ZMAJEVI

NOVI BARAŽ: Tri puta smo položili oružje, došlo je vrijeme da položimo ispit!

VEČERAS SUSRET POLUFINALA

Fudbalska reprezentacija BiH večeras igra polufinalni duel baraža za EURO 2021. protiv Sjeverne Irske. 

Ovo je Zmajevima četvrti baraž u historiji, a u dosadašnja tri bili smo neuspješni.

Prvi je bio do tada najveći uspjeh naše reprezentacije. Pod selektorskom palicom Miroslava Ćire Blaževića izborili smo doigravanje za plasman na SP 2010. u JAR-u, ali nas je Portugal savladao dva puta sa po 1:0 i prošao dalje.

Posebno pamtimo meč u Portugalu kada smo odigrali sjajnu utakmicu, pogodili dva puta okvir gola, a pobjedi Portugala kumovao je i glavni sudija Martin Atkinson.

Drugi baraž za dvije godine i ponovo isti protivnik - Portugal. Selektor Safet Sušić, a doigravanje za EURO 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

Prvi meč u Zenici završen je bez pobjednika (0:0) i nadali smo se da nam revanš u Portugalu može donijeti prolaz i remijem uz bar jedan postignut pogodak.

Bili smo u igri dvije trećine utakmice. Emir Spahić je u 65. minuti smanjio na 3:2, ali više od toga nismo mogli, obzirom da je Senad Lulić nešto ranije isključen i u odnosu snaga 11 na 10 domaći su postigli tri gola i slavili sa 6:2.

Nakon toga uslijedio je historijski plasman na SP 2014. u Brazil. Direktno smo se plasirali u grupi s Grčkom, Slovačkom, Litvanijom, Latvijom i Lihtenštajnom.

Iduće kvalifikacije za EURO 2016. donijele su novi baraž, ovog puta protiv Republike Irske. Prvi meč u Zenici ostat će upamćen po gustoj magli od koje skoro nismo vidjeli drugo poluvrijeme u kojem su Irci preko Bradyja poveli 0:1, a pet minuta prije kraja Zmajevi izjednačili preko Edina Džeke.

Revanš u Dablinu nekoliko dana kasnije bio je pravo razočarenje. Izabranici Mehmeda Baždarevića odigrali su jednu od najlošijih utakmica u historiji reprezentacija, a domaći su s dva pogotka Jonathana Waltersa slavili s 2:0 i otišli na EURO. 

Zato Zmajevi, večeras hrabro, odgovorno i disciplinovano! Vrijeme je da iz 4. pokušaja položimo ispit baraža! 

VEZANE VIJESTI

NOVI SELEKTOR

Poznato je kada će Sergej Barbarez biti zvanično predstavljen!

SARAJEVO

Savo Milošević više nije selektor fudbalske reprezentacije BiH!

ZMAJEVI

BUM IZ SAVEZA: Sergej Barbarez preuzima Zmajeve?!

PECARA

NE ŽELE VIŠE DA ŠUTE: Široki Brijeg udario po sucima!

U-17 I U-19

Selektori kadetske i juniorske reprezentacije BiH bit će smijenjeni!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori