10. KOLO

SIMULTANKA HIROŠA: U sjajnoj utakmici Mladost bolja od Radnika!

FANTASTIČAN MEČ AMERA HIROŠA

U okviru 10: kola m:Tel Premijer lige BiH Mladost je na svom terenu svladala Radnik sa rezultatom 3:2.

Junak utakmice svakako je kapiten domaćim Amer Hiroš, strijelac dva gola, koji je svom učinku dodao asistenciju i izboren penal.

Tim iz Doboja kod Kaknja poveo je u 23. minutu zahvaljujući trećem ovosezonskom pogotku Nedima Hadžića, koji je do danas poentirao samo u duelima sa sarajevskim vječitim rivalima.

Amer Hiroš je uspio, iza leđa defanzivca Radnika Saše Novakovića, da "progura" loptu do Hadžića, a ovome nije bilo teško da matira Kozića.

Dvojac Mladosti tako je uspio u onome u čemu nije samo dva minuta ranije.

Opet je u ulozi asistenta trebalo da bude Hiroš, mada je i sam mogao da završi situaciju u kojoj se našao, ali je odlučio da odigra povratnu loptu za Hadžića, koji se nije proslavio prijemom i udarcem.

Radnik je "poravnao" u 29. minutu sjajnim golom Nedima Mekića sa distance, iako je u drugom minutu meča mogao i do vođstva.

U stopostotnoj šansi se našao Velibor Đurić, ali je Semir Bukvić veoma dobrom intervencijom spriječio kapitena Radnika da poentira.

Vođstvo Bijeljincima, 25 minuta prije kraja meča, donio je u 65. minutu Vladimir Bradonjić, koji je kao i Hadžić danas postigao svoj treći gol u elitnom rangu bh. fudbala.

Drugi gol semberskog premijerligaša bio je "klasični spoj mladosti i iskustva" – mladi ofanzivac Radnika odigrao je dupli pas sa veteranom i kapitenom gostujućeg tima Velibora Đurića, a potom praktično rutinski pogodio mrežu iza leđa Semira Bukvića.

Nije to, ipak, bilo dovoljno da tim Slavka Petrovića stigne do prve gostujuće pobjede, prenosi Mondo.

Jovan Motika je u 82. minutu faulirao Hiroša u šesnaestercu Radnika, dosuđen je penal, a upravo je kapiten Mladosti preuzeo odgovornost i pogodio za 2:2.

Par minuta kasnije, Hiroš je fantastičnim udarcem pogodio suprotni gornji ugao gola Radnika za konačnih 3:2, a zatim zadao glavobolju stručnom štabu – dobio je crveni karton, zbog kojeg neće biti gostovanju Krupi nakon dvosedmične pauze.

Uskoro video...

VEZANE VIJESTI

HRVATSKA

Bjelica se našalio sa Hirošem: Ne moraš uvijek ciljati rašlje!

IZJAVA

ŠOKANTNA IZJAVA MUŠIJE: Morali smo remizirati sa Veležom da nas ne izbace!

22. KOLO

DERBI ZAČELJA: Nesuđeni igrač Sarajeva presudio Krupi!

NOVO POJAČANJE

SARAJEVO NE STAJE: Poslije Mešanovića stiže novi igrač!

PRIPREME

'PLAVI' RASPUCANI: Željezničar upisao visoku pobjedu protiv Mladosti

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori