BADEMA TAHIROVIĆ

Ljepotica iz Cazina modnu pistu zamijenila sudijskom pištom

OSVJEŽENJE NA ZELENIM TERENIMA

Malo ko može shvatiti da veliki broj muškaraca na nogometne utakmice ne dolazi ni zbog svog ni zbog protivničkog tima, piše MojCazin.ba.

Rijetki privilegovani koji su imali priliku gledati jučerašnju utakmicu u Velikoj Kladuši između “Podgrmeča” i NK “Krajišnika” shvatili su da razlog posjete nogometnim terenima može biti i nogometni sudija. To jest, sutkinja.

Ona je Badema Tahirović iz Cazina, koja na zelenim terenima predstavlja osvježenje pored “starih iskusnih vukova u crnom”. Riječ je o 20-godišnjoj dami koja je modnu pistu zamijenila sudijskom pištom. 

Počela je trenirati karate, bila je državna prvakinja, ali povreda ju je zaustavila u daljoj karijeri. Sport je ostala njena prva ljubav i nije odustala. Nakon karatea, krenula je nogometnom stazom, tačnije stazom sudije i danas sudi Prvu ligu FBiH za žene, kao i USK-a ligu za muškarce.

Mlada i perspektivna sutkinja pravdu na zelenom terenu planira još dugo dijeliti, a cilj joj je za par godina doći do svjetske rang liste, FIFA licence.

“Željela bih poručiti svim mladima da se bave sportom, da slijede svoje snove jer sve se može kad postoji želja. Posebno poručujem djevojkama da nikad ne odustaju jer ja sam dokaz da uprkos svemu jedna žena može uspjeti”, istakla je u jednom svom intervjuu za medije sutkinja iz Cazina.

VEZANE VIJESTI

NAJAVA

Izbor najboljeg sportiste USK održat će se 18. januara u Cazinu

CAZIN

Cazinska dvorana u novom ruhu dočekuje Zmajice!

SLOVENIJA

Klub iz Cazina sklopio saradnju sa NK Domžale iz Slovenije!

CAZIN

BIVŠI SELEKTOR BIH: Mehmed Baždarević stigao u Krajinu!

AFRIKA

Salima Mukansanga je prva žena sutkinja na Afričkom kupu nacija

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori