ULCINJ

'Olimpijada u Sarajevu' spustila zavjesu na 3. Mundijal prijateljstva u Ulcinju

MUNDIJAL PRIJATELJSTVA

Emitovanjem dokumentarnog filma "Olimpijada u Sarajevu" autora Muhameda Bikića završen je zvanični dio 3. Mundijala prijateljstva - "Ulcinj 2024 ".

Tačku na "i" ovog praznika regionalnog sporta stavila je zajednička večera i "treće poluvrijeme" u poznatom ulcinjskom restoranu Primavera...

"Žao mi je što zbog zdravstvenih razloga nisam mogao biti u Ulcinju, jer poziv velikog sportskog radnika i humaniste Pavla jednostavno se ne odbija - rekao je za "Avaz" Muhamed Bikić i dodao:

- Drago mi je da je film prikazan na Mundijalu prijateljstva, jer je “Olimpijada u Sarajevu” bila vrhunski događaj svih nas sa prostora bivše Jugoslavije, pa je tako i film. Inače, dokumentarac "Olimpijada u Sarajevu" će za 15 dana biti prikazan na čuvenom festivalu u Milanu", istakao je Bikić.

Inicijator Mundijala prijateljstva Pavle Pepđonović, ulcinjski privrednik - bivši košarkaš i sportski radnik, ove godine uvrstio je u program tri odlična dokumentarna filma, nagrađivana ove godine na festivalima širom svijeta. Oni su sigurno dali posebnu draž ovoj spektakularnoj manifestaciji čiji je moto: "Pružimo ruku jedni drugima, samo nam je ljubav potrebna".

Podsjetimo, na 3. Mundijalu prijateljstva prikazani su još filmovi „Kralj“, i „Dogodilo se – Ratko Rudić“, autora Dejana Aćimovića.

Gosti najjužnije crnogorske opštine su i ove godine bili brojni legendarni sportisti koji su pod zastavom bivše zajedničke države osvajali medalje na najznačajnijim međunarodnim takmičenjima.

Organizator i organizacija, kao i na protekle dva Mundijala prijateljstva, bili su za čistu desetku.

VEZANE VIJESTI

BEACH SOCCER

Sportski novinari BiH osvojili zlatnu medalju na turniru u Ulcinju! (FOTO)

GRUPA D

Ovo je komentar Edina Džeke na grupu kvalifikacija za SP 2022.

PROMO

UNITRADE vam donosi novu akcijsku top ponudu guma!

Meridian i FK Sarajevo obojili oktobar u roze

Hifa Petrol donirala 260.000 KM za djecu sa posebnim potrebama!

NLB Grupa donira milion eura za ublažavanje posljedica razornih poplava u BiH

Hifa Petrol donirala dodatnih 32.000 KM za poplavljena područja

Hifa Petrol u Modriči otvorila svoju 59. benzinsku pumpu

MERIDIAN: Donacija poplavljenim područjima u FBiH

NEDJELJA U MERIDIANU: Uplati karticom i uzmi 5o posto bonusa

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori