PROMO

Objavljen prvi turistički vodič USK autora Džejlana Kišmetovića!

UPOZNAJ KRAJINU

Unsko-sanski kanton stvarno ima  čime da se ponosi. Kada je u pitanju grana turizma pored rijeka Une i Sane, te dvorca Ostrožac naš kanton posjeduje  veliki spektar znamenitosti u koje spada veliki broj tvrđava i utvrda, rječica, izletišta itd.

Također, možemo se pohvaliti i sa bogatom historijom i historijskim znamenitostima i ličnostima. S obzirom da je ovo prvi ozbiljan projekt koji objedinjuje cijelu Krajinu, odnosno Unsko-sanski kanton kada je u pitanju turizam smatramo da je ovaj projekt od važnog značaja kako za domaće stanovništvo, tako i strance i općenito za samu granu turizma. Naš cilj i misija jesu da predstavimo javnosti kako u stvari naš kanton izgleda, odnosno šta sve nudi od prirodnih ljepota i bogatstva.  U budućnosti imamo u planu da prevedemo turistički vodič na nekoliko stranih jezika. Ideja za izradu ovog vodiča nastala je u doba korone virusa, u to doba kada smo  bili spriječeni putovati izvan granica naše zemlje, odnosno kada su bile uvedene velike restrikcije, pa smo odlučili istraživati naš kanton, odnosno ono što nas okružuje . Tom prilikom  napravili smo  spisak sa lokacijama koje  bi mogli obilaziti, taj spisak je sadržao nešto oko 80 lokacija, da bi  kasnije kroz istraživanje došli do brojke preko 100+ lokacija u Unsko-sanskom kantonu.
Važno za  napomenuti da je projekat reliziran bez podrške kantolane vlasti, podržano i izdano od strane autora, izdavača agencije IBC, Udruženja građana Bosanske Krajine i pojedinih turističkih zajednica i gradova/općina.
Za naš portal rekao je Džejlan Kišmetović, autor prvog turističkog vodiča USK pod nazivom “Upoznaj Krajinu”.

Za kupovinu knjige možete kontaktirati Džejlana na njegovim društvenim mrežama.
Facebook: Džejlan Kišmetović ili DOK
Instagram: dokshots
Viber/WhatsApp: +387644127251

Cijena knjige je 25KM za Bosnu i Hercegovinu i 15 eura za Evropu.

VEZANE VIJESTI

PROMO

UNITRADE vam donosi novu akcijsku top ponudu guma!

Meridian i FK Sarajevo obojili oktobar u roze

Hifa Petrol donirala 260.000 KM za djecu sa posebnim potrebama!

NLB Grupa donira milion eura za ublažavanje posljedica razornih poplava u BiH

Hifa Petrol donirala dodatnih 32.000 KM za poplavljena područja

Hifa Petrol u Modriči otvorila svoju 59. benzinsku pumpu

MERIDIAN: Donacija poplavljenim područjima u FBiH

NEDJELJA U MERIDIANU: Uplati karticom i uzmi 5o posto bonusa

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori