ZENICA

Zmajevi u Zenici poraženi od reprezentacije Njemačke!

DOBRA IGRA ZMAJEVA

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na stadionu "Bilino polje" u Zenici od Njemačke rezultatom 1:2 (0:2) u okviru 3. kola grupe A3 UEFA Lige nacija. 

U 4' iz slobodnog udarca sa 25 metara dobro je šutirao Ivan Bašić, ali lopta za malo odlazi pored gola. Njemci su prvi put ozbiljnije zaprijetili u 15' nakon centaršuta sa desne strane, šut Maximiliana Mittelstadta sa 10-ak metara odlazi preko gola. Deset minuta kasnije snažno je sa 20 metara šutirao i Pascal Gross, ali i njegov udarac odlazi pored stative našeg gola. Njemačka je povela u 30'. Robert Andrich je ubacio loptu u šesnaesterac, a Florian Wirtz odložio loptu za strijelca pogotka Deniza Undava, koji pogađa sa 10-ak metara. Pet minuta kasnije Ermedin Demirović je izmakao pažnji svojih čuvara, izašao sam pred golmana Njemačke, ali pogađa prečku. Samo minut kasnije stigla je kazna. Maximilian Mittelstadt je centrirao sa lijeve strane, a Deniz Undav između dva igrača uspio da dođe do lopte i postigne drugi pogodak.

U 70' Bosna i Herceogivna dolazi do pogotka za 1:2. Benjamin Tahirović je izveo korner sa lijeve strane, a najviši skoku je bio kapiten Edin Džeko, koji glavom šalje loptu u mrežu. 

U drugom susretu ove grupe Mađarska i Nizozemska su remizirali 1:1 u Budimpešti. Nakon tri odigrana kola, na tabeli vodi Njemačka sa 7 bodova, Nizozemska ima 5, Mađarska 2, a Bosna i Hercegovina 1 bod.

U sljedećem kolu, koje je na rasporedu u ponedjeljak 14. oktobra, sastaju se Bosna i Hercegovina – Mađarska i Njemačka – Nizozemska.

VEZANE VIJESTI

SARAJEVO

SAVEZ KUPIO NOVU OPREMU ZA SUCE: Tvrde da će biti bolji

GRBAVICA

Blamaža mlade reprezentacije BiH protiv Kipra na Grbavici!

PRESS

Izjave selektora i igrača nakon poraza od Mađarske!

LIGA NACIJA

BOLAN PORAZ: Zmajevi poraženi od Mađarske na Bilinom polju!

ZENICA

Selektor Barbarez odabrao početni sastav za Mađarsku

PROMO

UNITRADE vam donosi novu akcijsku top ponudu guma!

Meridian i FK Sarajevo obojili oktobar u roze

Hifa Petrol donirala 260.000 KM za djecu sa posebnim potrebama!

NLB Grupa donira milion eura za ublažavanje posljedica razornih poplava u BiH

Hifa Petrol donirala dodatnih 32.000 KM za poplavljena područja

Hifa Petrol u Modriči otvorila svoju 59. benzinsku pumpu

MERIDIAN: Donacija poplavljenim područjima u FBiH

NEDJELJA U MERIDIANU: Uplati karticom i uzmi 5o posto bonusa

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori